Americký raper Eminem predáva tehly z domu v Detroite, v ktorom žil ako tínedžer. Netradičný pamätný predmet ponúka prostredníctvom svojej oficiálnej webstránky pri príležitosti 16. výročia vydania jeho tretej štúdiovky The Marshall Mathers LP.

Práve na jej obale je raper vyfotený pred týmto domom. "Mal som zmiešané pocity, lebo som mal na ten dom veľa pekných ale aj zlých spomienok. No vrátiť sa tam, kde som vyrastal, a konečne si povedať 'Dokázal som to', to je pre mňa ten najlepší pocit na svete," povedal v roku 2000 o fotení artworku pre jeden zo svojich najúspešnejších albumov.

V roku 2013 vydal jeho pokračovanie pod názvom The Marshall Mathers LP 2 s podobným obalom, na ktorom je však už iba samotný dom. Ešte v ten istý rok hornú časť budovy zničil požiar a v roku 2014 ju pre narušenú statiku museli zbúrať.

Eminem
 spolu ponúka 700 tehál, ku ktorým záujemcovia dostanú aj interpretom vlastnoručne podpísaný certifikát pravosti a stojan s pamätnou plaketou. V balení tiež dostanú album The Marshall Mathers LP (2000) na kazete či tričko, ktoré ponúka v rozšírenom balíčku spolu s drevenými známkami pre psov. Drevo, ktoré použili na ich výrobu, tiež pochádza zo spomínaného domu.

Eminem - The Marshall Mathers LP Zdroj: 2000 
Eminem - The Marshall Mathers LP 2 Zdroj: 2013 
Zdroj: SITA (Rollingstone.com), Hudba.sk
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Eminem