Kanadská rocková kapela The Tragically Hip oznámlla, že pôjde na turné, a to aj napriek tomu, že jej spevákovi Gordovi Downiemu diagnostikovali rakovinu mozgu v konečnom štádiu. Vo vyhlásení na oficiálnych stránkach skupina uviedla, že 52-ročnému rodákovi z Amherstview v provincii Ontario chorobu objavili ešte v decembri.

"Po tridsiatich rokoch, čo sme spolu ako The Tragically Hip, tisíckach predstavení a stovkách koncertných šnúr... Rozhodli sme sa urobiť ešte jednu. Máme pocit, že je to správna vec, pre Gorda a pre nás všetkých. To, čo zažívame vždy, keď spolu hráme, je spojenie - jeden s druhým, s hudbou a jej mágiou, a počas koncertov je tu špeciálne spojenie s vami, našimi úžasnými fanúšikmi. Takže to bude hlboké a pokúsime sa, aby to bolo naše doposiaľ najlepšie turné," napísali členovia formácie v stanovisku a dodali, že detaily ohľadom koncertov zverejnia v priebehu týždňa.

The Tragically Hip, prezývaní tiež skrátene The Hip, začínali v polovici osemdesiatych rokov minulého storočia v malých kluboch či vystúpeniami pre vysokoškolských študentov. Ich debutovou nahrávkou bolo eponymné EP, ktoré vydali v roku 1987. O dva roky neskôr nasledovala ich prvá štúdiovka Up To Here. Okrem toho majú na konte ďalších jedenásť albumov a v júni uvedú na trh dvanástu nahrávku s názvom Man Machine Poem. V roku 2005 ich uviedli do Kanadskej hudobnej siene slávy.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/theTragicallyHip