K najteplejšiemu ročnému obdobiu neoddeliteľne patria aj odľahčené letné pesničky. O jednu z nich, tematicky vhodnú aj na chladnejšie dni, sa postarali Samuel Tomeček a raper Suvereno. Nový veselý singel Legíny, na ktorom v spolupracovali s producentami Marekom Šurinom a Samuelom Kovácsom, odpremiérovali spolu s videoklipom.

Dvojica po spolupráci na raperových skladbách Nech sa darí a Príbeh lotosového kvetu opäť spojila sily. Novinka Legíny je však ich prvou skladbou, v ktorej je Samuel hlavným interpretom a Suvereno hosťom. "Nápad na skladbu mi skrsol v hlave už dávno a téma čakala len na ten správny moment. A ten prišiel v štúdiu Fair Play Music pred pár mesiacmi, keď som ho prvýkrát prezradil Samovi, a potom to už išlo veľmi hladko a jednoducho. A to je predzvesť veľkých vecí," hovorí Suvereno.

Jeho slová potvrdzuje aj Samo Tomeček, v poslednom čase pôsobiaci iba pod menom Samuel. "Suve priniesol skvelú, ľahko zapamätateľnú tému, ktorá ma okamžite oslovila a hneď som vedel, že to bude super. Pustil som mu jeden môj predošlý hudobný nápad a v priebehu asi dvoch mesiacov sme to dali dokopy spoločne s dvorným gitaristom a spoluproducentom Samuelom Kovácsom a finálna verzia v spolupráci s Marekom Šurinom. Išlo to jednoducho, hudba, text, aranže, radosť pracovať," vysvetlil spevák.

videoklip Legíny Zdroj: Youtube / Igor KovácsNovinku Legíny sprevádza videoklip plný krásnych žien

Videoklip o natáčaní videoklipu

O videoklip Legíny sa postaral režisér Igor Kovács, ktorý ho natočil v štýle "making of", čiže zachytáva všetko to, čo sa väčšinou deje mimo dohľadu kamier. V netradičnom videu si zahrali slovenské krásky ako Ivana Kiči, Vanda Gallo, Jana Tomas, ale aj mladšia sestra speváčky Márie Čírovej Agnes Čírová, ktorá bola pri jeho tvorbe zároveň aj vizážistkou.

"Výborná spolupráca Igora Kovácsa a Kristy Mohr znamená môj najlepší videoklip. Ich profesionalita a pohodička sa preniesla na všetkých účinkujúcich a naše krásne dievčatá to zvládli na jednotku. Výsledkom je príjemný letný klip, z ktorého podľa mňa doslova sála pozitívna energia a to je presne to, čo sme chceli dosiahnuť," teší sa Samuel z videklipu, ktorý má za prvé dva dni na Youtube už vyše 20-tisíc prehratí.


Navštevovali rovnakú školu, znovu ich spojila hudba

Samuel pri príležitosti najnovšej spolupráce so Suverenom odhalil, čo všetko ich spája. "Spoznali sme sa na krste Nového človeka Majka Spirita a odvtedy intenzívne spolupracujeme. Dokonca sme zistili, že sa poznáme už od strednej školy Einsteinova v Petržalke," spomína hudobník, ktorý tiež prezradil, že Suvereno v jeho štúdiu Fair Play Music práve donahrával svoj nový album Jednoducho.

"Niektoré skladby na jeho albume som aj spoluprodukoval alebo obohacoval o vokály, či hudobné nástroje. Takisto sme spolu odohrali už viaceré skvelé koncerty s mojou kapelou, naposledy v Brne na študentskom majálese a stálo to za to. Som rád, že si dá povedať a berie môj názor. To si na ňom veľmi cením," dodal Tomeček.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Kristína Mohrová. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Peter Ondrejka