Presne o mesiac, v piatok 25. júla, odštartuje ďalší ročník Žákovic Open - jediného festivalu, na ktorom si môžu fanúšikovia dobrej hudby zahrať futbal s členmi svojich obľúbených kapiel. Na jedinečnom "rodinnom" festivale v Trenčianskych Bohuslaviciach ich tak môžete spoznať nielen ako hudobníkov, ale aj ako športovcov a tímových hráčov.

Každoročný futbalový zápas hudobníkov a fanúšikov je pravdepodobne svetovou festivalovou raritou. Iba návštevníci festivalu Žákovic Open si môžu zahrať futbal proti ľuďom, ktorých obdivujú, keď so svojimi kapelami stoja na pódiu. Usporiadatelia festivalu sú na toto mimoriadne obľúbené interaktívne spestrenie festivalu patrične hrdí.

"Nápad vznikol spontánne. V sobotu doobeda sme mali na festivale vždy voľno. A keďže si kopec muzikantov udržiava formu športovaním a hlavne futbalom, napadlo nás, že budeme hrať futbal medzi sebou. Tak vznikol malý turnaj kapiel. Neskôr sme do toho zapojili aj fanúšikov, ktorí si veľmi chceli zahrať proti nám muzikantom. Hráva sa od roku 2004, takže tento rok tu máme už jedenásty ročník tejto festivalovej rarity," vysvetľuje hlavný usporiadateľ Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Žákovic Open má svetovú raritu Zdroj: PR / Žákovic Open

Ako dodáva, turnaj je príležitosťou, ako spoznať populárnych hudobníkov v inom svetle než na pódiu či v klipoch. "Ja som taký priemerný futbalista, vždy si rád zahrám, aj keď mojím hlavným športom je hokej. Veľmi dobrí futbalisti sú chalani z kapely Para, slušne hrá futbal aj kapela Bez ladu a skladu. No nájde sa aj zopár zabávačov, ktorí sa ako počas zápasov viac ako futbalu venujú zábave publika," smeje sa Yxo.

Prípravy na 14. ročník festivalu Žákovic Open v krásnom prostredí Bošáckej doliny vrcholia. Aj tento rok sa stretnú slovenskí a českí hudobníci a niekoľko tisíc fanúšikov dobrej hudby, aby zažili množstvo netradičných hudobných spojení a zaujímavých atrakcií. "V týchto dňoch riešime občerstvenie, náramky, propagáciu. Dolaďujeme posledné detaily, lineup už mame uzavretý. Tešíme sa, že mnoho kapiel bude mať u nás premiéru, čo oceňujú aj naši fanúšikovia. Na facebookovej stránke sme pre priaznivcov rozbehli súťaže o lístky a permanentky," prezrádza hudobník, ktorý sa na festivale predstaví so svojou kapelou Hex.

Žákovic Open ponúkne od 25. do 26. júla v Trenčianskych Bohuslaviciach aj kapely Para, Le Payaco, Moja reč, Korben Dallas, Billy Barman a mnoho ďalších. Hudobnými hosťami z Českej republiky budú obľúbený pesničkár Xindl X a skupina Midi Lidi. Všetky potrebné informácie o 14. ročníku hudobného festivalu Žákovic Open nájdete na weboch www.zakovicopen.sk alebo facebookovej stránke www.facebook.com/zakovicopen.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.