Nikolas sa po úspechu v maďarskom X Factore stal miláčikom maďarskej popovej scény. Teraz sa chystá preraziť aj na Slovensku prostredníctvom letného hitu, ktorý nahral s DJom a producentom Robertom Burianom.

"Som veľmi rád, že ma Robert Burian oslovil na spoluprácu, z ktorej vznikol singel Higher Ground. Je to dynamická moderná skladba, ktorej melódiu som vytvoril na základe podkladu od Roba. Spievam v nej to, čo cítim. Skladba je v angličtine, pretože slovenský jazyk je veľmi citlivý a niektoré piesne v ňom neznejú dobre. Ďakujem Ivovi Bičovi za to, že vytvoril skvelý anglický text," uviedol Nikolas Takács.

"Nikolas je spevák, ktorý sa rýchlo adaptuje do akéhokoľvek hudobného štýlu a vie vycítiť dušu skladby. Je to príjemný človek so silnou pracovnou morálkou a odhodlaním," dodal Robert Burian. K novinke už Nikolas stihol nakrútiť aj videoklip, ktorý vznikol v centre Viedne a Budapešti. Réžiu klipu so špeciálnymi efektami si zobral na starosť Anakin Fox.

"Nakrúcali sme vo Viedni pri Stephansdome. Bolo to veselé, pozeralo sa na mňa veľa ľudí. Japonci si ma dokonca začali fotiť. Klip je skvelým príkladom toho, čo vznikne, keď sa spoja kreatívni ľuďia a vymyslia niečo unikátne. Video sa podarilo špičkovo. Absolútne podporuje charakter skladby aj po vizuálnej stránke," spresnil Nikolas.

Nikolas Takács a Robert Burian Zdroj: PR

28-ročný Nikolas Takács sa v roku 2010 prihlásil do speváckej súťaže X Factor v Maďarsku. Bol rozhodnutý, že keď v súťaži neuspeje, odíde skúsiť šťastie do Ameriky. Porotu aj publikum v Maďarsku jeho spevácky prejav natoľko očaril, že si vybojoval 2. miesto. Odvtedy si získal množstvo fanúšikov a vydal tri albumy. Na konte má zlatú platňu a aj niekoľko platinových.

"Chcem povedať všetkým ľuďom, čo si túžia splniť sen, že si musia veriť. Verte svojim snom, nevzdávajte sa. Nechcel by som žiť tak, že budem drieť za fixný plat a v 60-tke si uvedomiť, že som nič pre svoje sny neurobil. Človek môže dosiahnuť všetko, čo si zaumieni. Tento odkaz v sebe má aj moja prvá castingová pieseň v X Factore od Leonarda Cohena Hallelujah, všade ju doteraz spievam," dodal Nikolas.

Nikolas vyštudoval konzervatórium v Bratislave a pred ôsmimi rokmi sa presťahoval do Budapešti, kde vyštudoval pop-jazzovú akadémiu. Spolupracoval so svetovo uznávaným jazzovým bubeníkom Jávori Vilmosom a s ďalšími významnými maďarskými hudobníkmi ako Babos Gyula, Tony Lakatos, Emilio, Charlie, Solti János či Csík Gusztáv. Spieval v predkapele rapera Cypress Hilla a zahral si s muzikantami, ktorí spolupracovali napríklad s Mary J. Blige, Mariah Carey, Usherom, 50 Centom či skupinou Kool and the Gang. Na konte má aj spoluprácu s kapelou Kontrafakt a účinkovanie v klipe Rytmusa.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Robert Burian