Má len 18 rokov a na konte žánrovo pestrú hudobnú minulosť. V roku 2013 zaujala v pop-rockovom duete so sestrou Celeste Buckingham, neskôr sa našla v punkovom projekte The House United, ktorý vzbudil pozornosť singlom Emergency. Teraz vstupuje Carmel Paradise Buckingham na scénu so svojím novým sólovým debutom Turn Me On.

Singel Turn Me On je alternatívnym elektro-minimal dielom, ktoré vzišlo hudobne i textovo z pera samotnej speváčky. Producentsky sa pod skladbu podpísal Ken Coomer a singel vznikal v jeho nahrávacom štúdiu v Nashville, Tennessee, ktoré je aktuálne speváčkiným domovom i umeleckou základňou. "Ken bol skvelý! Viac-menej všetko urobila Carmel. Ponechal jej úplnú umeleckú slobodu. Je nadšený jej hudobným štýlom," dodáva manažment speváčky, ktorá novinku zverejnila pod novým umeleckým menom Carmel Paradise.

"Turn Me On je o prvom skutočnom dospelom vzťahu. O takom, vďaka ktorému človek cíti veci, aké necítil nikdy pred tým. Skladba hovorí všetky myšlienky, ktoré sa človek hanbí povedať nahlas, no víria mu stále dookola v hlave a robia mu búrku v srdci," rozpráva Carmel o svojom singlovom debute. Vzhľadom na intímnu ideu piesne sa speváčka rozhodla ujať i scenára videoklipu, ktorý sa nakrúcal v Nashville. Príbeh i scénosled teda vytvorila sama a réžiu zverila Brianovi Harstinovi, mladému filmárovi, ktorý má na konte viacero krátkych filmov (v roku 2011 zaujal na prestížnom filmovom festivale Sundance snímkou Jess + Moss).


"Cieľom pri nakrúcaní klipu bolo zobraziť tri separátne stránky speváčky a vykresliť, ako môžu extrémne črty osobnosti vyústiť do okamihov, kedy človek celkom stratí kontrolu. Akoby bol troma rozdielnymi osobnosťami v jednej chvíli. Účelom zobrazenia týchto rôznych osobností bolo demonštrovať ako niekedy vo vzťahu prezentujeme sami seba tak, aby sme sa čo najviac zapáčili..." vysvetľuje režisér metaforický námet videoklipu.

Výrazným prvkom vizuálu skladby sú choreografie hosťujúcich tanečníkov (Sophie Scott, Lillie Fergus a McCall Donoho). "Tanečníci i hlavný mužský protagonista klipu Jake Kirkham sú všetci Carmelini dobrí priatelia. Keď im predstavila námet, dokonale sa s ním stotožnili. Carmel vypracovala choreografie spolu s nimi, aby svojím tancom verne zobrazili jednotlivé fragmenty jej osobnosti, ktoré som chcel vykresliť," dodáva Brian Harstine.

Keď pseudonym nie je len pseudonymom

Na nedávnom nakrúcaní videoklipu v USA sa zúčastnila aj Carmelina sestra Celeste Buckingham, tentokrát však nie ako hosť v skladbe, ale ako podpora v zákulisí. Ako hodnotí Celeste singlový debut svojej mladšej sestry? "Carmelkina nová pesnička mi príde vynikajúca. Bola som pri natáčaní klipu a musím povedať, že Carmel bola šéfom celého vizuálu," prezrádza Celeste. "Myslím si, že s pesničkou Turn Me On si Carmel posunula svoje hranice a neskutočne sa v ňom prejavila. Ako jej sestra som neskutočne hrdá. Ako kolegyňa môžem len závidieť."

Hoci Carmelino nové umelecké meno znie ako čistokrvný pseudonym, ide o speváčkino skutočné meno. Celým menom sa totiž volá Carmel Paradise Buckingham, a práve svoje druhé meno sa rozhodla spojiť so svojou sólovou hudobnou kariérou. Už onedlho poteší fanúšikov svojím prvým sólovým EP, ďalšími singlami a debutovým albumom. "Za posledné tri roky sme prešli dlhú cestu. Som vďačná a šťastná, že som mala príležitosť spolupracovať s toľkými úžasnými ľuďmi! Som nadšená a veľmi sa teším na všetko, čo prichádza...“ dodáva Carmel.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová zo Soul For Show. Článok bol upravený redakciou.