Americké metalové komando Machine Head sa po dlhšej dobe vracia do našich končín. Koncert v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) sa však bude oproti ostatným vystúpeniam líšiť. Rob Flynn a spol. si tentokrát prichystali pre fanúšikov extra dlhý set a prierez celou diskografiou.

Machine Head patrí k najrešpektovanejším metalovým kapelám súčasnosti. Jej história sa začala písať začiatkom 90. rokov v Oaklande na troskách skupín Vio-lence a Forbidden. Úspech priniesol už debutový album Burn My Eyes z roku 1994. Až na krátku nu metalovú odbočku na prelome tisícročia (nahrávky Burning Red a Supercharger) sa Machine Head zamerali na vlastný groovy zvuk heavy a thrash metalu. Zatiaľ poslednou štúdiovkou v bohatej diskografii formácie je Bloodstone & Diamonds z minulého roka.

Americká štvorica privedie do Bratislavy špeciálny program An Evening With, ktorý kapela úspešne otestovala vlani v USA. Fanúšikovia sa môžu tešiť na viac ako dvojhodinový prierez diskografiou Machine Head. "Myšlienka dlhších setov so staršími skladbami nás neskutočne nadchla. Páči sa nám predstava, že si počas takých večerov vytvoríme vlastný svet," komentoval dramaturgiu koncertu Robb Flynn. Koncert, ktorý sa odohrá 16. septembra o 20:00, nebude mať žiadnu predkapelu.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Radek Pavlovič z agentúry Obscure Promotion. Viac nájdete na www.obscure.cz alebo na facebookovej stránke koncertu.

Súvisiaci interpreti: Machine Head