Verím, že väčšine našich čitateľov viera v slovenskú hudbu ani náhodou nechýba. Veď tej kvalitnej v posledných rokoch naozaj nie je málo. Ak by ste však predsa patrili k tým, ktorí ju nie a nie nájsť, možno vás presvedčí práve čerstvo zverejnený videoklip Legenda o viere.

O kapele fylyp Skandal z Partizánskeho sme písali pred pár mesiacmi v súvislosti so skvelým albumom Monogram, ktorým sa kapela vlani po 10 rokoch vrátila na scénu. Bez veľkého haló, no s o to vyzretejším materiálom. Ako to však v dnešnej dobe býva, vydať album silných pesničiek na získanie pozornosti širšieho publika nestačí, preto ma veľmi teší, že sa kapela rozhodla venovať pozornosť aj vizuálu.

A nie hocijakého, videoklip k záverečnej skladbe spomínanej nahrávky s názvom Legenda o viere je skutočným skvostom. Vďaka kreativite a atmosfére, ktorá krásne dopĺňa optimistický text piesne, môže byť pre slovenské kapely príkladom, že kvalitný a viacnásobne pozerateľný klip sa dá vytvoriť aj s malým tímom a rozpočtom. Režisérom je Ondro Böhm, za kamerou stál Ján Jamriška a k vzniku videoklipu prispeli aj umelci z Divadla mladých 6 Pé a Ateliéru Veľké Bielice v Partizánskom.

"Nikdy neprestávajte veriť, či už v niekoho alebo v niečo, ale hlavne sami v seba! Robte veci, čo vás bavia a napĺňajú, aj keď možno nedostávate takú odozvu a uznanie, ako by ste chceli a zaslúžili si!" napísali členovia kapely v popise videoklipu na sociálnych sieťach. A ja len dodám, že fylyp Skandal by si väčšie uznanie a odozvu naozaj zaslúžili. Čo na to slovenské rádiá?


Autor: Patrik Marflák
Foto: Youtube / Ján Jamriška