Americká rocková kapela Kings Of Leon plánuje vydať pripravovanú siedmu štúdiovku v októbri. Novinka sa bude volať WALLS, čo je údajne backronym pre We Are Like Love Songs a zároveň aj názov poslednej skladby albumu.

Ako frontman kapely Caleb Followill prezradil v rozhovore pre britský Q magazín, skladba WALLS je o smrti jeho dobrého priateľa. Tridsaťštyriročný spevák zároveň priblížil ďalšie dve piesne z očakávanej nahrávky, ktorými sú Find Me a Over. Zatiaľ čo prvá menovaná je o jeho manželke, supermodelke Lily Aldridge, Over rozoberá hudobníkov boj so závislosťou od alkoholu, pre ktorú sa v roku 2011 rozhodol nastúpiť na liečenie. Očakáva sa však, že prvým singlom zo štúdiovky bude skladba Waste A Moment.

Členovia nashvillskej formácie nahrávali svoj najnovší počin v Los Angeles. Produkciu si zobral na starosť Markus Dravs, ktorý má na konte spoluprácu s Björk či kapelami ako Arcade Fire alebo Coldplay. Album vyjde 14. októbra a kapela zverejnila už aj jeho tracklist a krátku upútavku vo forme videa.


Tracklist albumu WALLS: 

1. Waste A Moment 
2. Reverend 
3. Around The World 
4. Find Me 
5. Over 
6. Muchacho 
7. Conversation Piece 
8. Eyes On You 
9. Wild 
10. WALLS

Kings Of Leon tvoria bratia Caleb, Nathan a Jared Followillovci spolu s ich bratrancom Matthewom Followillom. Prvý štúdiový album Youth And Young Manhood vydali v roku 2003. Nasledovali nahrávky Aha Shake Heartbreak (2004), Because Of The Times (2007), Only By The Night (2008), Come Around Sundown (2010) a Mechanical Bull (2013), pričom všetky sa umiestnili v prvej päťke britského albumového rebríčka a posledné tri menované i v prvej päťke amerického rebríčka Billboard 200. Medzi najväčšie hity formácie patria piesne The Bucket, Sex On Fire, Use Somebody, Radioactive či Supersoaker.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/KingsOfLeon

Súvisiaci interpreti: Kings Of Leon