Americká noisepopová formácia Sleigh Bells oznámila dátum vydania nového albumu. Novinka s názvom Jessica Rabbit by sa mala dostať na trh 11. novembra.

Nahrávka, ktorú formácia avizovala už vlani v decembri, bude obsahovať štrnásť skladieb vrátane už zverejnených singlov Rule Number One a Hyper Dark. Duo zároveň predstavilo aj artwork a tracklist albumu.


Tracklist albumu Jessica Rabbit: 

1. It's Just Us Now 
2. Torn Clean 
3. Lightning Turns Sawdust Gold 
4. I Can't Stand You Anymore 
5. Crucible 
6. Loyal For 
7. I Can Only Stare 
8. Throw Me Down the Stairs 
9. Unlimited Dark Paths 
10. I Know Not to Count on You 
11. Rule Number One 
12. Baptism by Fire 
13. Hyper Dark 
14. As If 

Dvojica z newyorského Brooklynu sa chce momentálne súdiť s Demi Lovato za údajné plagiátorstvo, ktorého sa mala spolu s producentmi Ramim Yacoubom a Carlom Falkom dopustiť pri tvorbe bonusovej skladby Stars z jej najnovšieho albumu Confident (2015). Vo svojej žalobe, ktorú podali na začiatku týždňa, uvádzajú, že speváčka a producenti okopírovali značnú časť ich piesne Infinity Guitars.

Sleigh Bells vznikli v roku 2008, duo tvorí speváčka Alexis Krauss a gitarista Derek Edward Miller. V roku 2010 vydali debutový album Treats so spomínaným singlom Infinity Guitars. Druhú štúdiovku Reign of Terror uviedli na trh v roku 2012 a dostali sa s ním na 12. priečku v americkom albumovom rebríčku Billboard 200. Zatiaľ poslednú nahrávku predstavili v roku 2013 a má názov Bitter Rivals. Na konte majú aj EP Sleigh Bells (2009). V roku 2014 vystúpili na trenčianskej Pohode. 

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/sleighbells

Súvisiaci interpreti: Sleigh Bells