Fanúšikovia už nefungujúcej anglickej kapely Joy Division sa môžu tešiť na knihu This Searing Light, the Sun and Everything Else: Joy Division - The Oral History. Novinka sa dostane na britský trh 7. marca a na americký 23. apríla 2019.

Jej autorom je niekdajší redaktor hudobného magazínu New Musical Express (NME) Jon Savage, ktorý sa už podieľal na dokumente Joy Division z roku 2008. Kniha ponúkne rozhovory s pôvodnými členmi kapely Bernardom Sumnerom, Petrom Hookom a Stephenom Morrisom. Prispeli do nej tiež manželka zosnulého lídra Iana Curtisa Deborah Curtis alebo grafik Peter Saville.

Fanúšikovia Joy Division si budú môcť pripomenúť túto hudobnú legendu aj s Petrom Hookom naživo už 14. novembra, keď vystúpi v bratislavskom Majestic Music Clube aj so svojou skupinou The Light. Na Slovensko sa vráti po dva a pol roku a predstaví nový program s názvom Substance. Vstupenky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Kapela Joy Division vznikla v roku 1976 v Salforde a tvorili ju spomínaní Ian Curtis, Bernard Sumner, Peter Hook a Stephen Morris. Debutovala EP nahrávkou An Ideal for Living (1978). O rok neskôr ponúkli aj prvý album Unknown Pleasures. Druhú a zároveň poslednú štúdiovku Closer vydali 18. júla 1980, teda presne dva mesiace po tom, ako spevák Ian Curtis spáchal vo veku 23 rokov samovraždu.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: SITA (nme.com), doplnila Hudba.sk
Foto: facebook.com/JoyDivisionOfficial

Súvisiaci interpreti: Joy Division, Peter Hook