Česká hudobná scéna je na nohách. Po tom, čo Zlatého slávika v kategórii Spevák získal po minuloročnom striebre opäť Karel Gott, sa medzi ním a frontmanom kapely Kryštof rozpútala zaujímavá výmena názorov. Stálici českého hudobného neba totiž vadia vyjadrenia Richarda Krajča.

"Ako divákovi mi vadila necitlivosť k fanúšikom, ktorú prejavil Richard Krajčo, keď povedal, že to nie je cena za kvalitu. Päťdesiat rokov vieme, že je Slávik anketa popularity, ale tú si predsa spevák získa práve na základe nejakej kvality," uviedol Karel Gott v rozhovore pre české periodikum MF Dnes.

Spevák formácie Kryštof následne svoje vyjadrenie upresnil a upozornil na to, že spevácke kvality nie sú rozhodujúcim faktorom pre úspech v ankete. "Mrzí ma, že si to pán Gott berie osobne. Tá veta nebola predsa mierená na neho. Ja si len uvedomujem, že som vyhral skôr ako frontman kapely, než ako svetoborný spevák. Je to naozaj iba súťaž popularity. Keby to bol beh na sto metrov, nedobehol by som medzi prvými," kontroval Krajčo a dodal, že ak by malo ísť skutočne iba o kvalitu, nemohol by sa v rebríčku umiestniť pred spevákmi ako sú Vojtěch Dyk či Dan Bárta.

Kuriozitou je, že sa "pochytili" práve speváci, ktorí na sobotnom odovzdávaní cien ani neboli. Gott totiž koncertoval v nemeckom Stutgarte a Krajčova kapela Kryštof v Kutnej Hore. Namiesto havířovskej kapely, ktorej úspešný rok korunovali až štyri ocenenia, preberal ceny manažér Jan Lippert, Gotta prišla zastúpiť manželka Ivana.

Prečítajte si: Český slávik 2013: Gott sa vrátil na vrchol, nude nezabránil Kraus ani holý zadok

Zdroj: iDnes.cz
Foto: Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Karel Gott, Kryštof