Už 4. decembra sa v bratislavskom MMC po druhýkrát predstaví britská formácia Lamb. Dvojica Lou Rhodes a Andy Barlow, ktorá sa u nás zastaví v rámci európskeho turné k šiestemu štúdiovému albumu Backspace Unwind, najnovšie prezradila meno predkapely, ktorá je ďalším silným dôvodom, prečo si koncert nenechajte ujsť.

"Ak milujete Muse a The xx, zamilujete si aj The Ramona Flowers," napísali o britskom elektronickom objave v magazíne LIVE a chválou nešetria ani ďalší hudobní kritici. Päticu z Bristolu už budúci štvrtok čaká premiérové vystúpenie na Slovensku - stálica britskej scény Lamb si totiž talentovaných hudobníkov vybrala ako predkapelu. Skupiny majú za sebou už množstvo spoločných koncertov po celej Európe a ohlasy potvrdzujú, že toto spojenie funguje na výbornú.

Vstupenky na koncert v MMC:  Predpredaj.sk

Obe kapely spojil dohromady Andy Barlow z Lamb, ktorý je zároveň producentom The Ramona Flowers. Pod jeho taktovkou skupina nahrala kritikmi pozitívne prijatý debutový album Dismantle and Rebuild (2014). Verejnosť upútal rovnomenný singel, a tiež pilotná skladba albumu Vultures, pieseň Lust and Lies, či Like a Feather s hosťujúcou Lou Rhodes. Videoklip k singlu Tokyo získal viacero prestížnych cien a nominácií na filmových festivaloch.

Skupina má za sebou tiež koncertné spolupráce s formáciami kapelami Bastille, Bombay Bicycle Club či Foxes. Absolvovala i celý rad samostatných vystúpení na veľkých pódiách, predovšetkým na britských festivaloch.



Tvorba The Ramona Flowers je unikátnou kombináciou elektroniky a indie rocku s množstvom emócií a nezameniteľným falzetom frontmana Stevea Birda. Bristolská kapela je dôkazom toho, že nie vždy platí, že čím väčší hluk kapela narobí, tým viac pozornosti sa jej podarí upútať. Naopak, kritici si ich všimli vďaka jemného a prepracovanému zvuku a atmosfére. Po úspešnom debute kapela už pracuje na ďalších skladbách, na ktorých opäť spolupracuje s Andym Barlowom.

Hlavné hviezdy večera Lamb sa na Slovensko vrátia po troch rokoch, aby v rámci svojho aktuálneho turné po Európe slovenským fanúšikom naživo predstavili skladby z čerstvo vydaného albumu Backspace Unwind (2014). Viac sa o ňom dočítate v našom exkluzívnom rozhovore:

Lamb sa tešia do Bratislavy: "Slovenské publikum dokáže oceniť hudbu"

Vstupenky na bratislavský koncert sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Facebook event


Redakciu Hudba.sk informovala Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show.

Foto: Facebook.com/theramonaflowersmusic