Írska kapela U2 v pondelok ohlásila nové termíny svojich parížskych koncertov. Tie preložila pre teroristické útoky vo francúzskej metropole, ktoré si 13. novembra vyžiadali 130 obetí a stovky zranených.

Štvorčlenné zoskupenie sa parížskemu publiku predstaví 6. a 7. decembra, pričom pôvodne mali vystúpiť počas víkendu 14. a 15. novembra. Koncerty, ktoré sú súčasťou ich svetového turné iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour 2015, odvysiela televízna stanica HBO.

O nových dátumoch informoval frontman skupiny Bono Vox. "To, čo v tragickú noc 13. novembra odobrali Parížu, sa nedá nahradiť. Počas jedného večera vrahovia vzali životy, hudbu a pokoj. Ale nedokázali vziať dušu tohto mesta," uviedol 55-ročný hudobník. "Naša kapela ju pozná veľmi dobre. Posnažíme sa ju povzbudiť, keď sa vrátime a odohráme naše preložené koncerty," dodal.

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú 13 štúdioviek, pričom v súčasnosti už pracujú na ďalšom albume s názvom Songs Of Experience. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: U2