Kontrafakt síce už pred týždňom bilancoval rok 2014 klipom SSMD, no to z ich strany nebolo pre tento rok ešte zďaleka všetko. Rytmus totiž nakrútil video k spoločnému tracku s poľským Chadom a Ego zas ku kontroverznej skladbe Vyjebané stromy. V USA najviac zaujali LL Cool J a Canibus ukončením beefu.

Spomínaný Chada vydal 6. decembra album Efekt Porozumienia, ktorý kompletne produkoval RX. Jednou z 15 skladieb je Nie zatrzyma mnie nikt, v ktorej hosťuje práve Rytmus. Dva dni pred Vianocami potom uzrelo svetlo sveta aj sprievodné video k tejto zaujímavej spolupráci.

Chada & RX feat. Rytmus - Nie zatrzyma mnie nikt

Ego prispel na kompiláciu Freshtape skladbou Vyjebané stromy, ktorú však nahral pod pseudonymom Podzemie. Teraz k nej zverejnil aj video, v ktorom strieľa airsoftovou puškou po fotkách mnohých zástupcoch česko-slovenskej scény.

Podzemie - Vyjebané stromy

Label Big Boss momentálne pripravuje spoločný album, ktorý by mal vyjsť v polovici budúceho roku. Už teraz sme sa z neho dočkali prvého singlu s názvom Slap!, pričom ten sa von dostal priamo prostredníctvom videa. V tracku rapujú James Cole, Orion, Vladimir 518, Hugo Toxxx, LA4 a Refew, pričom o produkciu ako aj refrén sa postaral Mike Trafik.

Bigg Boss Family - Slap!

Z domácej scény tu máme ešte jedno video. To ma na svedomí mladý talent Kazateľ, ktorý predstavil videosingel Hriešny svet v produkcii dua BBC. V podarenej skladbe navyše hosťuje Spartak z Pra3x.

Kazateľ feat. Spartak - Hriešny svet

Ako sme spomínanali už v úvode, hlavnou udalosťou v USA bolo ukončenie takmer dve desaťročia trvajúceho sporu medzi LL Cool J-om a Canibusom. Ten sa začal v roku 1997 počas nahrávania skladby 4, 3, 2, 1 a obaja aktéri ho ukončili až teraz, keď Canibus vystúpil na LL Cool J-ovom koncerte, kde predviedli práve tento track. Celú históriu tohto beefu si môžete prečítať TU.

LL Cool J feat. feat. Method Man, Redman, Canibus, DMX & Master P - 4, 3, 2, 1

Pred dvoma týždňami sme písali o skladbe Glory, ktorú spolu nahrali John Legend a Common na soundtrack snímky Selma. Najnovšie sa táto záležitosť dočkala aj lyric videa obsahujúceho aj zábery zo spomínaného filmu.

John Legend feat. Common - Glory (Lyric Video)

Už iba necelý mesiac nás delí od nového albumu Lupeho Fiasca s názvom Tetsuo & Youth. Ďalším singlom z neho, ktorý sa už vizuálneho spracovania, je skladba Deliver.

Lupe Fiasco - Deliver

Ras Kass a producent Apollo Brown prípomínajú svoj spoločný album Blasphemy ďalším videom. Najnovšie vypustili von klip k tracku Deliver Us From Evil.

Ras Kass & Apollo Brown - Deliver Us From Evil

Fashawn a The Alchemist sa rozhodli obdarovať svojich fanúšikov a celkovo všetkých fanúšikov kvalitnej hudby EP nahrávkou Fash-ionably Late. Tá obsahuje sedem trackov, z ktorých sa už dva dočkali aj klipu, keďže po Dreams má vskutku zaujímavé video aj skladba Never Waiting In Vein. A to najlepšie na koniec - celé EP je dostupné zdarma k stiahnutiu. Spraviť tak môžete TU.

Fashawn & The Alchemist - Never Waiting In Vein

Joey Bada$$ si na 20. januára naplánoval vydanie svojej debutovej sólovky B4.DA.$$, z ktorej teraz vypustil ďalšiu ochutnávku v podobe tracku Curry Chicken. O produkciu skladby sa postaral Statik Selektah.

Joey Bada$$ - Curry Chicken

Asher Roth sa ešte raz vrátil k svojmu tohtoročnému albumu RetroHash, a to prostredníctvom videa ku skladbe Be Right. To sa skladá zo záberov mapujúcich jeho začiatky v hudobnom priemysle.

Asher Roth feat. Major Myjah - Be Right

Skillz vydá na Silvestra album Made In Virginia, ktorý produkčne kompletne ošéfoval Bink!. Na nahrávke nájdete aj skladbu All My Favorite Rappers Are Dead, ktorou, ako už naznačuje jej názov, jej autor vzdáva hold všetkým zosnulým velikánom hip-hopu.

Skillz feat. Dayne Jordan - All My Favorite Rappers Are Dead

Reggae/dancehallový spevák Jahdan Blakkamoore momentálne pripravuje nový album Order Of Distinction, ktorý by mal doraziť niekedy v priebehu budúceho roka. Prvým singlom z neho je skladba Ting Tun Up, v ktorej hosťujú Lady Leshurr a Melodic Yoza.

Jahdan Blakkamoore feat. Lady Leshurr & Melodic Yoza - Ting Tun Up

Na záver tu máme, bohužiaľ, smutnú správu z tábora Wu-Tang fam. V utorok totiž skonal detroitský rapper Kevlaar 7, brat Bronze Nazaretha, s ktorým pôsobil vo formáciách The Unknown a Wisemen. Kevlaar 7, vlastným menom Kevin Cross, zomrel v dôsledku komplikácií s bližšie nešpecifikovanou krvnou chorobou. R.I.P.

Kevlaar 7 - I'm Open (Changes)

Autor: Miguel Mitchél
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Kontrafakt, LL Cool J