Hovoria o nej ako o rakúskej Diane Krall. Susana Sawoff už 22. apríla vystúpi v bratislavskej Starej Tržnici pred Gregory Porterom, držiteľom ocenenia Grammy za najlepší jazzový vokálny album roku 2014. Podujatie sa uskutoční pod hlavičkou koncertného cyklu City Sounds.

Rakúska speváčka, klaviristka a skladateľka Susana Sawoff umelecky brázdi Európu v triu spoločne s uznávanými hudobníkmi, ktorými sú Christian Wendt (bicie) a Jörg Haberl (basa). Susana obýva nekonečne rozsiahly a zároveň intímny hudobný vesmír. Jej texty sa zameriavajú na malé veci v živote, slová lásky, vyspievané niekedy s eleganciou a úsmevom, inokedy s jemnou iróniou. Sila jej piesní tkvie v elegantnej decentnosti vyvierajúcej zo súhry s jej klasickým jazzovým triom.

Susana bola trikrát nominovaná na rakúsku hudobnú cenu Amadeus. Kritici o nej píšu ako o rakúskej Diane Krall (Kronen Zeitung), iní ju prirovnávajú k Nine Simone (Fm4 National Radio Station). Účinkovala na mnohých významných festivaloch a vystupovala v prestížnych koncertných sálach (Bix Jazzclub/Štutgart, Viktoria Jazzclub/Oslo, Porgy and Bess/Viedeň, Ö1 Kulturinsel/Donauinselfest, Opus Jazz Club/Budapešť, ORF Radiokulturhaus, Jazzkaar Festival/Estónsko, Kaunas Jazz, Rigas Ritmi Festival či Jazzfest Wien).

TIP: Do Bratislavy príde aktuálny držiteľ Grammy, spevák Gregory Porter


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Matej Šálek, organizátor projektu City Sounds.