Anglický dídžej, gitarista a producent Mark Ronson sa stal prvým interpretom od októbra 2013, ktorému sa podarilo v jednom týždni ovládnuť britský albumový aj singlový rebríček. Dokázal to s novou štúdiovkou Uptown Special (2015) a skladbou Uptown Funk, ktorá vládne singlovému UK Chartu už šesť týždňov.

Pred 39-ročným rodákom z Londýna to naposledy dokázala americká speváčka Miley Cyrus s albumom Bangerz (2013) a singlom Wrecking Ball. Uptown Special je Ronsonovou prvou štúdiovkou na vrchole UK Chartu, predtým sa dostal najvyššie na druhú priečku, a to s nahrávkami Version (2007) a Record Collection (2010).

Mark Ronson začínal ako dídžej v New Yorku, debutový album Here Comes The Fuzz vydal v roku 2003. Na konte má tri ceny Grammy, ktoré si vyslúžil raz ako Producent roka a dva razy ako producent albumov Amy Winehouse. Taktiež získal jednu BRIT Award v kategórii Najlepší britský sólový interpret. Počas kariéry spolupracoval aj s mnohými ďalšími interpretmi ako napríklad Sean Paul, Macy Gray, Christina Aguilera, Robbie Williams, Adele, Duran Duran, Bruno Mars či Paul McCartney.

TIP: Mark Ronson venoval svoj nový album zosnulej Amy Winehouse

Počúvajte celý album Uptown Special na Deezeri:




Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/markronson

Súvisiaci interpreti: Mark Ronson