Bratislavský klub Randal dnes večer prinesie zaujímavý rockový večer. Spoza rieky Moravy príde kapela Clawed Forehead, ktorá sa na Slovensku zastaví v rámci turné k novému albumu My Domain. Hosťom bude bratislavská alternatívna/stoner rocková formácia Millhouse a zahrajú aj domáci punk-rockeri Jolanin RozpaRock.

Clawed Forehead je pôvodom brnianska kapela, ktorú v súčasnosti tvorí pätica hudobníkov z Iránu, Česka a Slovenska. Temnému zvuku tejto jedinečnej zostavy vládne spev iránskeho frontmana Soheila Shadlooa, vďaka ktorému majú piesne orientálny nádych. V základnej polohe kapely jeho hlas a gitaru dopĺňa zvuk huslí, dve violončelá a bicie, v niektorých skladbách však znie aj írska flauta a iné nástroje. Výsledkom je živelná zmes alternatívneho rocku s prvkami world music, ktoré sú vyskladané predovšetkým zo severských a orientálnych melódií.

Koncerty Clawed Forehead sú vďaka pomaľovaným tváram hudobníkov a nápaditej pódiovej šou nielen hudobným, ale aj vizuálnym zážitkom. Kapela už účinkovala na viacerých popredných slovenských a českých festivaloch a odohrala veľa klubových koncertov nielen v Česku, ale aj v zahraničí. Okrem toho má Clawed Forehead na konte aj spoluprácu s televíziou BBC Persian, ktorá minulý rok natočila dokument o spevákovi Soheilovi.


Kapela sa už na slovenské publikum veľmi teší. "Na Slovensku sa nám koncertuje vždy skvelo. Aj keď klub nie je práve preplnený, ľudia dokážu vytvoriť super atmosféru a po koncerte sa s nimi vždy úžasne porozprávame. U nás v Česku mi publikum pripadá viac introvertnejšie," poznamenal bubeník Jakub Špiřík v rozhovore pre agentúru SITA. Na znak priazne slovenskému publiku sa kapela podľa jeho slov rozhodla prvým desiatim návštevníkom koncertu darovať svoj nový album My Domain, ktorý vyšiel pod hlavičkou vydavateľstva Metal Age. S domácimi rockermi Millhouse sa Clawed Forehead na pódiu stretnú po prvý raz. "Osobne sa nepoznáme, ale tešíme sa na nich," dodal Špiřík.

Skupina Millhouse koncertom v Randali nadväzuje na zimné slovensko-české turné, počas ktorého predstavila svoj debutový album Event Horizon. Štvorčlenná kapela je na scéne od roku 2007 a na svojom konte má okrem debutu aj EP Alea Iacta Est, ktoré vydala netradične na USB kľúči. Kapela tiež zaujala v projekte Demovnica Rádia_FM so skladbou Mangy Wolf a jej ďalší singel Superhero sa objavil na kompilácii Demovnica naostro. Okrem klubových koncertov si Millhouse zahrali aj na medzinárodných hudobných festivaloch ako Pohoda, Waves či Cinematik.

Bratislavská punk-rocková skupina Jolanin RozpaRock sa neoficiálne sformovala v lete 2012, kedy podľa slov jej členov na jednej súkromnej akcii odpálila prvý vlastný song a pridala pár obľúbených coververzií. Svoje skladby označuje kapela ako protest songy.  Vyznačuje sa tým, že hrá výhradne na gitarách značky Jolana. V súčasnosti kapela pracuje na nových skladbách. Tie predstaví aj na koncerte v Randali.


Zdroj: SITA + PR (Regina Annušová)
Foto: PR