Pred vydaním nového albumu, Gonsofus vyrazí na turné po slovenských kluboch. Tretia edícia turné s tradičným názvom Gonsofus v Tvojom Meste sa uskutoční v marci a začiatkom apríla. Gonsofus predstaví na koncertoch úplne nové a ešte nehrané pesničky z nového albumu, ktorý duo plánuje vydať tento rok na jar.

Medzinárodný hudobný projekt Gonsofus je výsledkom spolupráce dvojice Sasha Mamaev a Gábor Tokár. Veľa hudobných a kultúrnych vplyvov a jazykov splýva do ich štýlu, ktorý spája žánre ako reggae, dub, hip-hop a elektroniku. Skupina je známa pre unikátne, veľmi energické a živé koncerty, na ktorých iba oni dvaja ovládajú až desať hudobných nástrojov a prostredníctvom loopovania vytvárajú neuveriteľnú šou so zvukom celého orchestra. Naživo a na mieste.

"Ubehlo to rýchlo, odkedy sme cestovali po Slovensku v rámci tour V Tvojom Meste II., ale keď sa na to pozeráme spätne, veľa sa toho udialo,” hovorí Sasha Mamaev, zakladateľ a polovica kapely GONSOFUS. "Mali sme zimné turné v Litve a Lotyšsku, niekoľko koncertov a stihli sme nahrať nový album. S Gáborom sme tiež zistili, že ostalo ešte veľa miest na Slovensku, kde sme ešte nekoncertovali, takže našou novou výzvou bolo navštiviť, čo najviac slovenských miest bez toho, aby sme vynechali tie obľúbené, kde často vystupujeme. Napríklad po prvýkrát sa zastavíme v mestách ako Púchov, Považská Bystrica, Kremnica, Michalovce, Tatranská Lomnica, Komárno a Trenčín," dodáva Mamaev.

Gonsofus V Tvojom Meste III:
3.marec Považská Bystrica, Subway Club
4.marec Púchov, Queen’s Pub
10.marec Nitra, Mariatchi
11.marec Bratislava, Re:Fresh Club
17.marec Banská Bystrica, Farhof Art Club
18.marec Tatranská Lomnica, Switch Club
24.marec Kremnica, Akropola
25.marec Brezno, Bombura
31.marec Trenčín, Klub Lúč
6.apríl Michalovce, Freedom
7.apríl Prešov, Wave Club
8.apríl Košice, Kasárne/Kulturpark
14.apríl Komárno, Rév
15.apríl Trnava, Ten!Podnik

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér kapely Gonsofus.