Vznik slovenskej skupiny Nvmeri je priamo spätý s dátumom 3. 3. 2013, kedy sa členovia The Uniques rozhodli, že oficiálne zmenia svoj názov a spravia tak priestor pre novú koncepciu, hoci v starom zložení. Prešli tri týždne a kapela ponúka svoj prvý singel pod novým názvom na stiahnutie zdarma.

Nový názov Nvmeri bol zverejnený spolu s novým singlom Hardwired, ktorý kapela najskôr zahrala na streche bratislavskej reštaurácie UFO v rámci relácie Hudba mesta a potom aj naživo pred fanúšikmi v klube MMC na odovzdávaní cien Radio_Head Awards za rok 2012.

Novinka pochádza z pripravovaného albumu, ktorý vyjde už túto jar. História nového songu však siaha až do obdobia prvého turné, ktoré kapela ešte ako The Uniques absolvovala k debutovému albumu From The Dust spoločne s českou skupinou Kazety. "Song Hardwired vznikol ako doplnok k piesni Webs, pričom sme zvykli hrávať jeho refrén ako medzihru. A za to, že je to dnes song, vďačíme asi najmä Johane z Kaziet, ktorá nám v jeden večer prišla povedať, že sa jej tá medzihra páči," objasňuje líder skupiny Pišta Královič.

Koncepcia nového albumu je založená na spájaní nových technológií s dávnou filozofiou. Dokazuje to aj text Hardwired, ktorý je podľa Královiča "inšpirovaný vedeckým výskumom, ktorý ukázal, že naša generácia je deformovaná spojením s technológiami, a náš mozog sa tomu začína prispôsobovať. Sústredenie je čoraz ťažšie, keďže podvedome čakáme na notifikácie. Vyzerá to ale tak, že jediná možnosť je sa tomu prispôsobiť."

Nový singel Hardwired ponúka skupina Nvmeri na voľné stiahnutie. Počúvajte TU, sťahujte TU. Viac informácií o kapele sa dočítate na oficiálnom profile www.facebook.com/nvmeri a webe www.nvmeri.com.

Informácie pre Hudba.sk poskytol manažér kapely Michal Stolárik.

Foto: Stanislava Karellová - archív Hudba.sk