Americká speváčka Mariah Carey zrušila nedeľňajší koncert v Bruseli. Interpretka z bezpečnostných dôvodov nevystúpi v hlavnom meste Belgicka, v ktorom nedávno došlo k teroristickým útokom. Rodáčka z New Yorku o tom informovala prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

"Milujem mojich fanúšikov v Bruseli, poradili mi však, aby som zrušila koncert pre bezpečnosť fanúšikov, kapely, štábu a všetkých," napísala speváčka, ktorá sa mala predstaviť v rámci aktuálneho The Sweet Sweet Fantasy Tour22. marca došlo v Bruseli k teroristickým útokom. Po sérii výbuchov na letisku Zaventem a na stanici metra Maalbeek zostalo 31 mŕtvych a približne 260 zranených. K útoku sa prihlásila organizácia Daíš (Islamský štát).

Mariah Carey pôsobí na hudobnej scéne od konca 80. rokov minulého storočia. Debutový, eponymný album vydala v roku 1990. V máji 2014 uviedla na trh štrnástu štúdiovku Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse. Na celom svete predala viac ako 200 miliónov kópií albumov. Získala 32 Billboard Music Awards, desať American Music Awards či päť cien Grammy. Zahrala si napríklad v snímkach Stať sa hviezdou (2001), Tennessee (2008), Precious (2009) či Komorník (2013) alebo v roku 2002 v jednej epizóde seriálu Ally McBealová (1997 - 2002). Od augusta 2015 má hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.

Zdroj: SITA (Twitter.com, archív)
Foto: Mariahcarey.com

Súvisiaci interpreti: Mariah Carey