Byť krásnou nie je to najpodstatnejšie, spieva v novom singli jeden z najväčších súčasných sexsymbolov. V príslušnom videoklipe to speváčka Beyoncé aj patrične dáva najavo. Kým v prvých minútach si kvôli víťazstvu v súťaži krásy odopiera od úst jedlo, na jeho konci rozbíja trofeje ako bezcenné kusy riadu.

Vonkajšia krása už nie je in. Diktuje to trendsetterka Beyoncé, ktorá pokračuje vo zverejňovaní klipov z vizuálneho albumu (recenzia). Momentálne si na paškál zobrala najpopovejšiu skladbu z celej nahrávky - Pretty Hurts.

Beyoncé - Pretty Hurts Zdroj: Youtube

Prípravy pred veľkým večerom finišujú. Dievčatá si bielia zuby, hádžu na seba nenávistné pohľady a jedna sa snaží druhej prekaziť cestu za cieľom - stať sa kráľovnou krásy. Aj takto vidí manželka rapera Jay Z svet modelingu. Do kontrastu však dopĺňa úsmevy na pódiu, zdanlivú duševnú vyrovnanosť a sústredenosť či spokojnosť. Sedemminútovú snímku k skladbe z pera speváčky Sia Furler mala pod taktovkou režisérka Melina Matsoukas (Solange - Losing You).

V cykle videí Self-titled, ktoré Beyoncé zverejnila na Youtube krátko po nečakanom vydaní eponymného albumu, speváčka tvrdí, že práve trofeje sú to, čo reprezentuje nezmyselnosť celého "teroru krásy". Ďalej hovorí, že je to o veľkom sebazaprení, avšak bez ceny. Ide o slová s váhou, pretože Beyoncé už beztak ovplyvňuje milióny ľudí na svete, obzvlášť ženy.

Pozrite si videoklip k singlu Pretty Hurts od Beyoncé:


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Beyoncé