O Yaelovi zhruba pol roka od vydania jeho poslednej skladby nebolo počuť. Dôvodom tejto pauzy bolo absolvovanie liečebného procesu, pre ktoré sa mladý interpret rozhodol po priznaní problému s návykovými látkami.

"Liečenie mi dalo druhú šancu na život. Myslím, že také zrkadlo, ako tam, som nikdy predtým nedostal. Neviem, či takto v krátkosti stihnem povedať niečo viac ako jedno veľké ĎAKUJEM personálu a spolupacientom, ktorí ma doteraz podporujú v abstinencii a takisto mojej rodine a blízkym, ktorí pri mne celý čas stáli. Po dlhej dobe som na seba konečne hrdý, pretože verím, že toto bolo jedno z najlepších rozhodnutí v živote. Dnes som abstinent a som šťastný, no viem, že boj so závislosťou stále trvá. Hodlám s ňou bojovať a podporiť aj ostatných, ktorí tápu a boja sa požiadať o pomoc. Byť k sebe úprimný je za mňa jedným z hlavných kľúčov pre zmenu," odkazuje Yael.

Svoj návrat do normálneho života poňal tak, ako by sa očakávalo – prostredníctvom hudby. Zverejnil dve úplne nové skladby, ktoré hovoria o tom, ako sa cíti po nedávno prežitom náročnom období. Prvá z nich Začínam... už svojím názvom evokuje novú etapu jeho života. Ide o osobnú výpoveď speváka venovanú blízkym priateľom, ktorých v skladbe aj menovite spomína. Autorom hudby je Sebastian Rigó alias Rixo.

Druhou novinkou je skladba Euforia, v ktorej Yael priznáva svoje chyby, ľutuje ich a zahadzuje svoju pýchu. Skladba je vyjadrením túžby po novom začiatku a nesie myšlienku povzbudenia. O jej produkciu sa postaral dvorný producent Illuminate, Matej "Maxo" Mikloš.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Peter Zajíc z Illuminate. Text správy sme upravili.