Organizátori najväčšieho rodinného festivalu pre fanúšikov slovenskej a českej hudby oznámili po headlineroch Wanastowi Vjecy a Arakain s Luciou Bílou ďalší z vrcholov festivalu. Postará sa oň jedna z najpopulárnejších domácich kapiel IMT Smile. V novej várke potvrdených mien je aj Rytmus, či švédsky hosť kapely Tristana - Mats Levén.

"Program sme sa snažili poskladať tak, aby bol atraktívny pre všetkých a teší nás, že v ňom bude aj jedna z najúspešnejších slovenských kapiel za posledných takmer 20 rokov IMT Smile. Tým však nekončíme, už čoskoro oznámime aj posledného headlinera Cibula Festu," prezradil organizátor festivalu Vladimír Chrenka.

Celkovo na Cibula Feste, ktorý sa uskutoční už o necelé dva mesiace - od 23. do 27. júla - vystúpi viac ako 50 interpretov. Medzi nimi sú okrem vyššie spomenutých aj kapely Zóna A, Konflikt, Karpina, Walda Gang, Zoči Voči, Dymytry alebo Tereza Kerndlová. Fanúšikovia jamajskej hudby si prídu na svoje na koncertoch českej reggae legendy Švihadlo, mladíka menom MC Superior či lídrov slovenského dancehallu Medial Banana. Okrem švédskej metalovej hviezdy Matsa Levéna, ktorý bude hosťom slovenskej skupiny Tristana, je momentálne známy aj ďalší hosť zo zahraničia - talianska kapela Temperance.

Časť novo zverejnených mien je súčasťou charitatívneho podtextu festivalu. Priestor totiž dostanú aj hendikepovaní umelci - skupina z telesne postihnutých študentov The Tap Tap, rapujúci vozíčkar Bekim či nevidiaci raperi NH6. "Sme si vedomí toho, že takíto umelci nedostávajú toľko možností prezentácie na veľkých festivaloch, a preto sme sa rozhodli dať im priestor na Cibula Feste, aby mohli ľudí presvedčiť, že aj oni vedia robiť kvalitnú hudbu," dodal Chrenka.

Možnosť prezentácie dostanú aj mladé kapely v rámci projektu Rocková maturita, do ktorej sa môžu nádejné skupiny prihlasovať až do 12. júna a na Cibula Feste vystúpi na pódium až 16 z nich. Osem najlepších potom postúpi do finálového kola, ktoré sa bude konať v novembri. Predsedom poroty bude gitarista, skladateľ a producent Juraj Kupec. Okrem hudobnej produkcie sa môžu návštevníci festivalu, ktorých si ročne nájde do Holíča cestu viac ako 10-tisíc, tešiť aj na ďalšie sprievodné podujatia ako westernové mestečko, športové aktivity, súťaže o ceny a na veľa aktivít súvisiacich s cibuľou.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Letisko v Holíči bude tento rok premiérovo hostiť aj koncert skupiny Elán. Tá na pohraničí odohrá svoj očakávaný open-air koncert už 20. júna.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol PR manažér Dodo Mikláš z agentúry Access Production. Viac na www.cibulafest.eu.

Súvisiaci interpreti: IMT Smile, Rytmus