Na Slovensku pôsobí málo kapiel, ktoré hrajú reggae a ešte menej takých, ktoré hrajú výlučne akusticky, čiže k svojmu koncertu nepotrebujú elektrinu. Prešovská skupina N3O Akustika v sebe spája oba tieto elementy a hlási sa pred letnou sezónou s príjemnou skladbou Pridaj sa k nám.

Videoklip k novinke Pridaj sa k nám natočil renomovaný režisér Jaro "Jaris" Vaľko a svojou atmosférou rozhýbe mladú aj starú generáciu. N3O Akustika touto skladbou oznamujú príchod leta a zoznam najbliších podujatí, na ktorých nebudú chýbať.

"Natáčali sme v Prešove, priamo v centre mesta, v Záhrade umenia, v MHD, v našom obľúbenom podniku Lokál a sme radi, že sa podaril klasický Jarisovský videoklip. K pesničke môžem prezradiť, že je o priateľoch, vzťahoch a o tom, ako by nám bolo fajne keby sme sa k sebe správali lepšie a ľudskejšie," reflektuje spevák a gitarista skupiny Pavol Kovaľ.


Novinka Pridaj sa k nám predznamenáva nasledovníka debutu Vnímaj to svetlo (2014) s hitmi ako Duchovná revolúcia, Matka Zem alebo Haló, ktoré sa na Youtube, klubových koncertoch aj festivaloch ako Uprising tešia veľkej obľube. "Zatiaľ si nedávame pevné termíny, kedy príde nová nahrávka, sústredíme sa na leto a festivalové koncerty, medzi ktorými absolvujeme pokračovanie Street tour, ktoré je opäť založené na hraní na námestiach, len tak, bez elektrickej zásuvky," pozýva Pavol Kovaľ na koncerty.

Skupina, ktorá je čoraz známejšia aj vďaka svojím plánovaným aj náhodným vystúpeniam v uliciach slovenských miest, na koncerty vyrazí aj s novým členom, Stanom Rusynom, ktorý je pôvodom z Ukrajiny a v súčasnosti účinkuje tiež v Štátnom divadle v Košiciach. N3O Akustiku obohatí o vokály, keďže spieva a rapuje. Ostatnými členmi zostavy sú Pavol Kovaľ (spev, gitara), Filip Činčala (kontrabas), Filip Lipka (husle), Jakub Slávik (lesný roh), Tomáš Durkáč (bongá) a Mirko Szirmai (perkusie).

Street Tour 2016:

12. 7. - Bratislava a Trnava na ulici + večerný koncert v Nitre (Hyde Park)
13. 7. - Trenčín a Žilina na ulici + večerný koncert v Banskej Štiavnici (Archanjel Café)
14. 7. - Banská Bystrica a Liptovský Hrádok na ulici + večerný koncert v Tatranskej Lomnici
15. 7. - Poprad a Košice na ulici + večerný koncert v Prešove (Christiania)

Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček, PR manažér skupiny.

Foto: archív skupiny