Keď si vás legendárni Black Sabbath vyberú ako hlavnú predkapelu, ktorá má fanúšikov pripraviť na ich vlastnú šou, tak asi niečo robíte dobre. Na svojom tohtoročnom The End Tour zverili Ozzy a spol. túto úlohu americkej blues-rockovej kapele Rival Sons, ktorá si počas turné exkluzívne odbehne aj do Piešťan na 13. ročník Topfestu.

Rival Sons sú jedinou skupinou, ktorá je hosťom celého rozlúčkového turné metalových velikánov Black Sabbath, predstavia sa s nimi aj na koncertoch vo Viedni (28.6.), Prahe (30.6.) a Krakove (2.7.). Piešťany majú na ceste medzi Českom a Poľskom na skok, tak sa voľný deň, 1. júla, rozhodli namiesto oddychu využiť na to, aby sa premiérovo predstavili aj slovenským fanúšikom.

Kapela, ktorá svojou tvorbou aj prístupom k hudbe pripomína legendy zo 70-tych rokov, ale napríklad aj duo The Black Keys či Jacka Whitea, v júni vydáva nový album. A aj vďaka niekoľkomesačnému koncertovaniu s legendou je určite nabudená na najvyšší stupeň, máme sa teda na čo tešiť.

"Snažíme sa vždy prinášať veľa energie, chceme, aby naše koncerty boli naozaj živé. Vždy sme boli kapelou, ktorej nezáleží na tom, či hrá pre pár ľudí alebo pre tisícový dav. Zakaždým hráme naplno. Hudba aj nás, členov Rival Sons, nabíja. Nezáleží na tom, či sme unavení alebo dokonca chorí, vždy ideme na doraz," hovorí charizmatický spevák kapely Jay Buchanan.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Skupina vznikla v roku 2008 v Los Angeles, okrem Buchanana sú členmi aktuálnej zostavy aj gitarista Scott Holiday, basgitarista Dave Beste a bubeník Mike Miley. Svojím nekompromisným a chytľavým blues rockom si rýchlo vydobyli pozíciu jednej z najzaujímavejších rockových kapiel súčasnosti, ktorej kritici predpovedajú veľkú budúcnosť. Medzi ich fanúšikov patrí dokonca aj Jimmy Page z Led Zeppelin. Mimoriadne produktívna kapela má na konte už štyri albumy a o dva týždne vydáva ďalší. Za zmienku stoja aj výborné videoklipy, ktorými sa kapela prezentuje, tažko vybrať len zopár...

"Na Topfeste určite zahráme aj skladby z nášho ostatného albumu Great Western Valkyrie (2014), ktorý prijala odborná aj laická verejnosť veľmi dobre. Naozaj nás to teší, že sa ľuďom páči. Máme zatiaľ samé pozitívne recenzie. Aj keď ho označujú za psychedelickú hudbu, vždy to znie ako pochvala," dodáva Buchanan. Ich nový album s názvom Hollow Bones vyjde 10. júna, preto nie je vylúčené, že ochutnávku z neho zahrajú aj 1. júla na svojej slovenskej premiére. "Isté je jedno. Chceme, aby z koncertu odchádzali nabudení fanúšikovia a aj my. Slovensko, tešíme sa, ako to v Piešťanoch roztočíme!"


Najväčší slovenský rockový festival Topfest sa na Letisku v Piešťanoch začína už 30. júna a potrvá do 2. júla. K tohtoročným headlinerom patria švédski rockeri Europe, nemeckí Guano Apes, ruská kapela Slot, britskí The Darkness, glam metalová kapela z Fínska Reckless Love, česká legenda Kabát, americká kapela Puddle of Mudd, či britskí punkeri UK Subs. Z Česka prídu aj Wanastowi Vjecy a Chinaski, domácu scénu zastúpia Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zóna A, Slobodná Európa, The Paranoid a ďalší.

Lístky sa dajú kúpiť v sieti Predpredaj.sk, permanentky sú v predaji zatiaľ za zvýhodnenú cenu. Tá sa bude so skracujúcim sa časom do začiatku festivalu zvyšovať. K dispozícii je aj obmedzený počet VIP vstupeniek.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou. Viac sa dozviete na stránkach www.topfest.sk a www.facebook.com/topfest.sk.

Foto: Facebook.com/rivalsons

Súvisiaci interpreti: Rival Sons