Trojmesačná cesta Lennyho Kravitza po Európe v rámci turné k ešte stále aktuálnemu albumu Strut, počas ktorého vo Švédsku nechtiac ukázal svoje genitálie, sa objaví aj formou DVD, Blue-ray diskov a digitálnych formátov. Vydanie koncertného filmu Just Let Go potvrdil 50-ročný rocker exkluzívne magazínu Billboard.

Lenny Kravitz chce tento rok svojich fanúšikov potešiť koncertným DVD z európskej odnože turné k albumu Strut (recenzia). "Bolo to vynikajúce. Bolo to skutočne silné a kapela dosiahla taký bod, v ktorom sa skutočne zomkla a spoločne hudobne dobre komunikovala. Užívam si to a ľudia si to podobne užívajú tiež, takže sa cítim vynikajúco," povedal na margo svojho turné Kravitz.

Filmový disk by mal obsahovať 12 skladieb, ktoré rocker odohral naživo počas troch mesiacov v Európe, samozrejme, zábery zo Štokholmu, kde spevák a multiinštrumentalista nechtiac odhalil penis, nie sú súčasťou koncertného filmu. Jednotlivé vystúpenia predeľujú rozhovory, ale aj zábery zo skúšok a zákulisia. Na kotúči bude možné nájsť aj bonusové verzie skladieb Sister, Always on the Run, Sex, I Belong to You, New York City a Let Love Rule. "Hoci som sólový umelec, Just Let Go reflektuje vzťah s mojou kapelou a kamarátstvo, ktoré sa medzi nami buduje, keď sme na cestách. Film siaha hlbšie do toho, aké je to byť na turné a ponúka intímnu perspektívu do môjho života s kapelou na pódiu, ale aj mimo neho," povedal o chystanej novinke interpret skladby The Chamber

Momentálne sa Lenny Kravitz chystá začať so severoamerickou čaťou turné. Po nej chce dokončiť ďalšiu, v poradí už 11. štúdiovú nahrávku, pričom vyjsť by mala už budúci rok. Ako povedal magazínu Billboard, zvuk je viac funky, ale aj psychedelický. Kravitz tiež uistil fanúšikov medzi čitateľmi amerického prestížneho magazínu, že ho nahrávanie albumov ešte baví a neplánuje s tým tak skoro prestať.

Tracklist DVD Just Let Go:

1. Fly Away  
2. Dirty White Boots  
3. American Woman  
4. Dancin’ ‘Til Dawn 
5. Strut  
6. It Ain’t Over ‘Til It’s Over  
7. New York City  
8. The Chamber  
9. Sister  
10. Dig In  
11. Let Love Rule  
12. Are You Gonna Go My Way

Trailer ku koncertnému filmu Just Let Go:


Autor: Marek Majzon (zdroj: Billboard.com)
Foto: Facebook.com/lennykravitz

Súvisiaci interpreti: Lenny Kravitz