Americká speváčka a skladateľka Lady Gaga zverejnila tracklist svojej piatej štúdiovky Joanne, ktorá sa dostane na trh v piatok 21. októbra. Novinka bude v základnej verzii obsahovať jedenásť skladieb, deluxe edícia ponúkne ďalšie tri.

Tridsaťročná interpretka už z očakávanej sólovky predstavila singel Perfect Illusion, ku ktorému minulý týždeň zverejnila aj videoklip. Okrem toho sa na nahrávke bude nachádzať tiež avizované dueto s anglickou speváčkou Florence Welch z formácie Florence and the Machine. Producentsky sa zas na albume podieľali napríklad Beck, Father John Misty, Kevin Parker z austrálskej kapely Tame Impala, Mark Ronson či BloodPop. Poslední traja menovaní sa podpísali aj pod spomínanú skladbu Perfect Illusion.

Novým albumom by hudobníčka chcela vzdať hold zosnulej tete Joanne, ktorá ako 19-ročná zomrela na lupus. V booklete štúdiovky by sa preto mali nachádzať Joannin rukopis, rôzne fotografie či výstrižky z jej osobných vecí. Rodáčka z newyorského Manhattanu predstavila k nahrávke aj jej artwork, ktorým je speváčkin profilový portrét.

Tracklist albumu Joanne: 

1. Diamond Heart 
2. A-Yo 
3. Joanne 
4. John Wayne 
5. Dancin’ In Circles 
6. Perfect Illusion 
7. Million Reasons 
8. Sinner’s Prayer 
9. Come To Mama 
10. Hey Girl f. Florence Welch 
11. Angel Down 

bonusové skladby deluxe edície: 
12. Grigio Girls 
13. Just Another Day 
14. Angel Down (Work Tape)  


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga