Súrodenci Sabina a Dalibor Slepčíkovci si pozornosť získali už na kastingu. Nielen tým, že ide o sestru a brata, ale aj tým, že sú obaja talentovaní a ich spevácke výkony očarili nielen porotcov, ale aj množstvo televíznych divákov. Ich cesta v šou pokračuje. Obaja postúpili do finále z prvého miesta.

Dalibora posunuli priamo do finále divácke hlasy už minulú nedeľu, kedy sa konalo prvé semifinále. Včera sa z rovnakej podpory esemeskujúcich divákov tešila aj jeho sestra Sabina, a to aj napriek niekoľkým nelichotivým postrehom zo strany porotcov. Sabina Slepčíková si do semifinálového kola zvolila pieseň Whitney Houston Run To You, ktorú zaspievala krásne, no porote v jej prejave stále niečo chýba.

"Ty máš taký talent, taký hlas, ale stále máš zatiahnutú ručnú brzdu," zhodnotila Marta Jandová, ktorej v Sabininom prejave chýbajú city. "Ty v sebe nemáš istotu, ale nám máš dať ten pocit, že máš istotu. Musíš do toho dať viac napätia, v tom speve to máš, ale nie v celkovom vyžarovaní," pridal sa i Ondřej. "Túto pesničku spievala pani speváčka, spievať po nej pesničky chce mať fakt odvahu. Ty si nám podala kvalitnú informáciu o tónoch tejto pesničky. Všetky boli dobré. Tá pesnička je dokonalá, ale bolo to nesmelé karaoke. Nevyspievaná si, ale si veľký talent," vyriekol svoj názor aj Paľo Habera. Hodnotenie uzavrela Klára Vytisková, ktorá sa prakticky pridala na stranu svojich kolegov: "Chýba mi tam vášeň a dravosť."

Proti týmto hodnoteniam sa okamžite začalo búriť množstvo speváčkiných priaznivcov na facebookovom profile súťaže, ktorí sa s názorom chýbajúcich emócií nestotožnii a apelovali na speváčkinu čistotu a jemnosť. Práve neovplyvniteľní fanúšikovia posunuli Sabinu za bratom do finále. Bude zaujímavé sledovať, kto z nich to dotiahne ďalej a či sa niektorému zo súodencov podarí siahnuť až na víťazstvo.

Emma Drobná to u Haberu s prevahou vyhrala

Sabina to vyhrala u divákov a Emma Drobná u porotcov, ktorí ju poslali do finále. Ženská časť poroty nešetrila superlatívmi, ktoré sa z ich úst len tak valili. "Si topka, si speváčka s najzaujímavejšou farbou hlasu. Skvele spievaš, máš charizmu, energiu," nevedela sa zastaviť Klára. Ondřej bol rovnako nadšený, ale najväčšiu poklonu speváčke zložil Paľo Habera: "Pozrel som si koncert profi speváčky. Suverénne najzaujímavejšie zo semifinále chlapcov aj dievčat, u mňa si to s prevahou vyhrala, si fantastická speváčka." Emmina interpretácia skladby Your Song od Ellie Goulding bola naozaj vrcholom večera, ktorý ju predurčil na postup do finále.

Treťou postupujúcou sa po včerajšom výkone, tiež vcelku očakávane, stala Barbora Hazuchová, ktorá si pre semifinálový večer zvolila skladbu Christiny Perri Jar Of Hearts, ktorou si absolútne získala porotu. "Bolo to výborné, emotívne, máš skvelú farbu hlasu, podala si to presvedčivo. Mňa to zvalcovalo," netajil nadšenie Ondřej Soukup. "Naša slovenská Sade. To bolo dobré. Výborný prejav, cit," vymenovával pozitíva i Habera. "Si tajomná, si taká víla, ide z teba pokoj, máš krásny hlas, som tvoj fanúšik," priznala sa Marta. "Ty si skvele spievajúca nádhera," zhrnula Klára.

Finálovú osmičku doplnila v závere úprimne prekvapená Veronika Danišová, ktorá nenápadne, no s dobrými výkonmi preplávala doterajšími kolami súťaže. Jej podanie hitu Rolling In The Deep porotcov uchvátil. "Si veľmi dobrá speváčka, ktorá spieva srdcom," pochválil ju Soukup. "Všímam si ťa od začiatku veľmi pozorne, ty si doteraz ešte nič nepokazila, ideš si ľahko všetkými kolami. Páči sa mi na tebe, že si veľmi prajná. Výborný výkon," Paľo. Svoju spokojnosť vyjadrili i Marta s Klárou.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra