Americký producent, spevák a raper Pharrell Williams predstavil dve skladby, ktoré nahral na soundtrack pripravovanej snímky Hidden Figures režiséra Theodora Melfiho. Novinky sa volajú Surrender a Runnin'. V prvej menovanej hosťuje speváčka Lalah Hathaway.

Štyridsaťtriročný Pharrell má na starosti celý soundtrack spomínaného filmu, na ktorom sa tiež podieľa ako producent. Snímka Hidden Figures je adaptáciou rovnomennej knihy od Margot Lee Shetterly a prerozpráva príbeh troch Afroameričaniek - Katherine Johnson, Dorothy Vaughan a Mary Jackson. Tie sa podieľali na realizácii prvého amerického pilotovaného orbitálneho letu, ktorý v rámci misie Mercury-Atlas 6 absolvoval v roku 1962 astronaut John Glenn.


Hlavné postavy stvárnia Taraji P. Henson (Katherine Johnson), Octavia Spencer (Dorothy Vaughan) a Janelle Monáe (Mary Jackson). V snímke si zahrajú aj Kevin Costner, Kirsten Dunst, Glen Powell, Mahershala Ali či Jim Parsons. Autormi scenára sú Theodore Melfi a Allison Schroeder. Film sa do amerických kín dostane 25. decembra. 


Pharrell Williams je členom produkčného dua The Neptunes a skupiny N.E.R.D, s ktorou zatiaľ vydal štyri albumy. Ako sólista má na konte štúdiovky In My Mind (2006) a G I R L (2014). Jeho piesne sa objavili v snímkach Rozhodne sa v nedeľu (1999), Bozk draka (2001), Zoolander (2001), Neserte nám pestúnku (2003), Charlieho anjeli: Na plný plyn (2003), 50x a stále po prvý raz (2004), Hitch: Liek pre moderného muža (2005), 40 rokov panic (2005), Nabúchaná (2007), Ja, zloduch (2010) alebo Ja, zloduch 2 (2013).

Z poslednej menovanej pochádza aj hit Happy, za ktorý získal nomináciu na Oscara. Od decembra 2014 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. 

Zdroj: SITA
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Pharrell Williams