Americká popová superhviezda Katy Perry, ktorá 27. februára 2015 vystúpi v Bratislave, bude krátko pred odletom do Európy headlinerkou Super Bowlu. Ide o vrcholnú športovú udalosť amerického futbalu, ktorá pritiahne na každoročne k obrazovkám viac ako 100 miliónov (nielen) Američanov.

Katy Perry vystúpenie počas polčasovej prestávky 49. ročníka Super Bowlu, ktorý sa bude konať 1. februára v Glendale v Arizone, potvrdila spolu s Národnou futbalovou ligou (NFL). Stalo sa tak v nedeľu 23. novembra počas zápasu tímov New York Giants a Dallas Cowboys.

"Potvrdené, 
Katy Perry vystúpi počas polčasovej prestávky Super Bowlu," napísali na Twitteri zástupcovia NFL. "Moja kapela vo vedľajšej miestnosti sleduje zápas medzi Cowboys a Giants, kričia na televízor (a jeden po druhom). Už sa neviem dočkať 1. februára," uviedla 30-ročná rodáčka zo Santa Barbary, ktorá je aktuálne s The Prismatic World Tour v Austrálii.

V Bratislave sa na ňu môžeme tešiť 27. februára 2015.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Super Bowl
má už roky status najsledovanejšiej a najprestížnejšej televíznej šou, akej môže byť hudobník súčasťou. Veď len minulý rok sledovalo finále NFL len v Amerike 111,5 milióna divákov, nehovoriac o zvyšku sveta. V minulosti sa na podujatí predviedli také hviezdy ako Janet Jackson, Paul McCartney, The Rolling Stones, Prince, Bruce Springsteen alebo The Who. Posledné roky však patria najmä veľkým popovým hviezdam, ktoré necelých 13 minút času v rámci polčasovej prestávky finále Národnej futbalovej ligy využívajú na predvedenie esencie svojej hudobno-tanečno-vizuálnej šou, väčšinou doplnenej o hostí zvučného mena.

V roku 2012 bola headlinerkou Madonna, o rok neskôr Beyoncé a vlani Bruno Mars, s ktorým vystúpili aj Red Hot Chili Peppers. Zaujímavosťou je, že rovnako ako Katy Perry, aj Beyoncé na Super Bowle vystúpila krátko pred svojou slovenskou premiérou. Jej "dvanásťminútovka" vtedy dokonale navnadila fanúšikov na "veľkú porciu", ktorú im potom ponúkla na vypredanom bratislavskom Zimáku. Aj 1. február 2015 preto určite veľa naznačí o tom, na čo sa fanúšikovia na koncerte Katy Perry môžu tešiť.

Vedenie NFL údajne pre Super Bowl 2015 uvažovalo aj o barbadoskej speváčke Rihanne a britskej kapele Coldplay. Tento rok počas Super Bowlu vystúpili spevák Bruno Mars s kapelou Red Hot Chili Peppers, pričom následne na verejnosť prenikli informácie o tom, že NFL chcela od umelcov, aby si za účasť na podujatí platili. Katy Perry, ktorej klip k singlu Dark Horse je s takmer 700 miliónmi prehratí najsledovanejším videom tohto roka na Youtube, sa však vtedy vyjadrila, že nie je typ dievčaťa, ktoré by bolo ochotné za niečo také zaplatiť. 


Katy Perry, vlastným menom Katheryn Elizabeth Hudson, debutovala v roku 2001 albumom Katy Hudson, no známou sa stala až v roku 2008 vďaka piesni I Kissed A Girl z druhej štúdiovky One Of The Boys (2008). Po nej nasledovali albumy Teenage Dream (2010) a Prism (2013). Okrem hudby sa príležitostne venuje aj herectvu. V roku 2010 prepožičala hlas animovanej postavičke v epizóde seriálu Simpsonovci (1989) a neskôr aj Šmolinke v snímkach Šmolkovia (2011) a Šmolkovia 2 (2013). V roku 2011 hosťovala v komediálnom seriáli Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014). Predstavila sa tiež v dokumente Katy Perry: Part of Me (2012) o jej kariére a osobnom živote. Koncom roka 2012 ju prestížny americký hudobný týždenník Billboard vyhlásil za ženu roka.

Lístky na jej očakávaný bratislavský koncert kupujte v sieti Predpredaj.sk.

Text: Hudba.sk (zdroj: PR, SITA - Usmagazine.com, Billboard.com, archív) 
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Katy Perry