Britský hudobník Morrissey nemohol dokončiť pondelkový koncert v nemeckom Essene, pretože na pódium vtrhlo niekoľko fanúšikov. K incidentu došlo krátko po tom, ako 55-ročný spevák začal hrať prvý prídavok Every Day Is Like Sunday.

Následne zasiahla ochranka, ktorá speváka odviedla do zákulisia, odkiaľ sa už nevrátil. Kuriozitou je, že išlo už o druhý koncert v rámci aktuálneho turné, ktorý Morrissey ukončil predčasne. Minulý týždeň v stredu vo Varšave opustil pódium už po 25 minútach, keď si jeden z fanúšikov robil žarty z rakoviny, z ktorej sa hudobník nedávno liečil.


Spevák a skladateľ, celým menom Steven Patrick Morrissey, sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 70. rokov minulého storočia. Preslávil sa ako líder kultovej kapely The Smiths, s ktorou vydal v rokoch 1984 až 1987 štyri štúdiovky, pričom všetky sa umiestnili na prvom alebo druhom mieste britského albumového rebríčka.

Po rozpade kapely odštartoval sólovú kariéru. Do roku 1997 vydal šesť sólových albumov. Následne sa na pár rokov odmlčal, no po návrate bol ešte úspešnejší ako predtým. V roku 2004 vydal comebackovú nahrávku You Are The Quarry obsahujúcu singel Irish Blood, English Heart, po ktorej nasledovali Ringleader Of The Tormentors (2006), Years Of Refusal (2009) a čerstvá novinka World Peace Is None Of Your Business (2014). 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/Morrissey

Súvisiaci interpreti: Morrissey