Americký hudobník Bruce Springsteen predstavil finálnu verziu staršej piesne Party Lights. Ako informoval americký magazín Rolling Stone, skladba pred rokmi unikla v podobe nedokončenej demo verzie, jej kompletná podoba však doteraz oficiálne nevyšla.

Text piesne hovorí o dievčati, ktoré sa stalo matkou a muselo rýchlo dospieť. Skladba bude súčasťou pripravovaného boxsetu The Ties That Bind: The River Collection, ktorý vyjde 4. decembra. Špeciálna reedícia dvojalbumu The River (1980) ponúkne okrem iného aj jedenásť doteraz nezverejnených piesní, ktoré vznikli na konci 70. rokov minulého storočia.

Kolekcia bude obsahovať celkovo 54 skladieb na štyroch CD a tiež štyri hodiny videí na troch DVD alebo dvoch Blu-Ray diskoch. Doplnia ich aj záznam koncertu z arizonského mesta Tempe z 5. novembra 1980 či 60-minútový dokument The Ties That Bind režiséra Thoma Zimnyho. Fanúšikovia 66-ročného rodáka z amerického mesta Long Branch sa môžu tešiť aj na 148-stranovú knihu s 200 raritnými fotografiami a príhovorom Mikala Gilmorea.


Bruce Springsteen debutoval bez väčšieho úspechu nahrávkou Greetings from Asbury Park, N.J (1973). Prvý veľký hit, Born To Run, vydal o dva roky neskôr. Doteraz uviedol na trh 18 štúdioviek vrátane jedného z najúspešnejších albumov 80. rokov - Born In The U.S.A. (1984).

Až jedenásť jeho nahrávok (deväť štúdioviek, jedna živá nahrávka a jedna kompilácia) dobylo americký rebríček Billboard 200, pričom zatiaľ naposledy sa mu to podarilo s ostatným albumom High Hopes (2014). Štúdiovka je tiež desiatou nahrávkou, s ktorou sa mu podarilo obsadiť prvú priečku britského albumového rebríčka. Springsteen má zatiaľ na konte 20 cien Grammy, dva Zlaté glóbusy, Oscara a od roku 1999 je členom Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Billboard.com, Rollingstone.com, Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/brucespringsteen

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen