Anglická kapela Coldplay zverejnila prostredníctvom videa ukážky skladieb z očakávaného albumu A Head Full Of Dreams. Londýnske kvarteto plánuje vydať novinku 4. decembra. Na nahrávke bude možné počuť aj prezidenta USA Baracka Obamu spievajúceho skladbu Amazing Grace.

Dátum vydania siedmej štúdiovky britskej formácie Coldplay sa blíži. Najnovšiu kolekciu piesní s názvom A Head Full Of Dreams si budú môcť fanúšikovia po celom svete kúpiť 4. decembra a čím menej času do tohto termínu zostáva, tým viac detailov sa odhaľuje. Okrem informácie, že medzi hosťami na nahrávke sú Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo, Merry Clayton a Barac Obama sa na Youtube kanáli Chrisa Martina a spol. objavil aj zlepenec ukážok spomínaného albumu.

Rým od Gwyneth Paltrow

Známy je aj fakt, že okrem hudobných spolupracovníkov sa na tvorbe nahrávky podieľala aj Gwyneth Paltrow, Martinova manželka, s ktorou sa aktuálne rozchádza. Tá priložila ruku k dielu hlavne po textovej stránke, pričom poslucháči budú môcť počuť jej hlas na piesni Everglow. Informáciu zverejnila austrálska webstránka vydavateľstva Warner Music, no krátko po jej rozšírení ju stiahla. Médiá sa tak domnievali, že ju nechtiac prezradili skôr, ako mali.

Podľa portálu NME.com herečka pre CD napísala jeden rým: How come things move on / How come cars don't slow. "S týmto nápadom prišla ona, tak som sa jej spýtal: 'Je nejaká šanca, že by si to aj zaspievala, lebo je to tvoj nápad?, na čo odpovedala ako ktorýkoľvek človek: 'Nemôžem! Nie som profesionál!" vysvetlil Chris Martin.


Album ušitý pre turné

Skupina zverejnila už aj prvé termíny štadiónového turné na rok 2016, kde budú svoj nový album propagovať. "Po vydaní albumu Ghost Stories sme nechceli koncertovať, čo dnes považujeme za najlepšie rozhodnutie. Dodalo nám to energiu v štúdiu a znásobilo chuť každého z nás vystupovať naživo," tvrdí spevák.

"Album A Head Full Of Dreams sme písali s vedomím, že piesne budeme hrať na koncertoch. Už sa nevieme dočkať!" dodal na tému turné líder kapely. Chystané turné by malo začať v Južnej Amerike a v máji by sa mala kapela presunúť do Európy, kde poteší fanúšikov vo Francúzsku, Španielsku, Nemecku, Švajčiarsku a zatiaľ poslednou zastávkou je 5. júla dánska Kodaň.

Kapela štúdiovku nahrávala v Malibu, Los Angeles a Londýne s produkčným tímom Stargate a častým spolupracovníkom kapely Rikom Simpsonom. Z nového albumu už ponúkli singel Adventure Of A Lifetime. K nemu sú dostupné aj prvé ukážky klipu. Zábery s opicami v pralese tancujúcimi na novú hudbu od Coldplay totiž boli použité v reklame na reproduktor Beats Pill. 


Tracklist albumu Coldplay - A Head Full of Dreams:
 
1. A Head Full Of Dreams 
2. Birds 
3. Hymn For The Weekend 
4. Everglow 
5. Adventure Of A Lifetime 
6. Fun 
7. Kaleidoscope 
8. Army Of One 
9. Amazing Day 
10. Colour Spectrum 
11. Up&Up  

Text: SITA (perex), Marek Majzon (úvod a odsek o Gwyneth Paltrow), Renáta Tomášová z Warner Music (odsek o turné)
Foto: Warner Music