Koncom roku 2014 vydala Lenka Dusilová s kapelou Baromantika album V hodině smrti. Nasledovalo úspešné české turné, na ktoré v dňoch 18. až 20. februára nadviažu troma slovenskými koncertami. Na dva z nich si Lenka pozvala hudobne i ľudsky spriazneného hosťa, skupinu Longital s bubeníkom Mariánom Slávkom.

"Som veľmi rada, že s podporou slovenských priateľov môžeme vyraziť s Baromantikou za slovenskými fanúšikmi predstaviť našu hudbu naživo a užiť si sviatok dobrej hudby práve v spoločnosti Longital. Sen sa stáva realitou. Tešíme sa z toho," odkazuje Lenka Dusilová.

Kapela Longital sa spoločne s Dusilovou predstaví 18. februára v bratislavskom Ateliéri Babylon, kde sa uskutoční aj oficiálny slovenský krst novej nahrávky, a 19. februára v žilinskej Stanici-Záriečie. Samostatný koncert odohrá Lenka Dusilová 20. februára v Banskej Bystrici.

Baromantika je pražská indie-popová kapela založená v roku 2010 Lenkou Dusilovou a jej kamarátmi, výnimočnými mladými hudobníkmi a autormi. Kapela vydala eponymný album v roku 2011. V roku 2013 v spolupráci s VICE Czech Rep a Supraphonom uviedla formácia na trh živé DVD/CD Lenka Dusilová a Baromantika Live at Café v lese. V septembri 2014 im vyšiel druhý album V hodině smrti, na ktorom sa členovia kapely predstavujú aj ako spoluautori.

TIP: Lenka Dusilová: Neviem robiť hity, hudba pre mňa musí mať emóciu


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Bibiána Grebeňová Šedivá.

Foto: Adam Holý                      

Súvisiaci interpreti: Lenka Dusilová, Longital