Peter Gabriel, ktorý sa už 5. mája predstaví v Bratislave, nie je ani zďaleka taký seriózny ako sa zdá. Počas koncertnej šnúry Amnesty International Human Rights Now! Tour v roku 1988 sa so Stingom obliekli do rovnakého kostýmu ako Bruce Springsteen a vystúpili spoločne s ním na pódium.

"Netuším, kde si tie kostýmy zohnali, ale v každom prípade to bolo také smiešne, že som ledva odspieval záverečnú skladbu," spomína Bruce Springsteen. "Vedeli sme, že Bruce pôjde na pódium ako posledný. Tak sme sa skrátka dostali do jeho šatne a nejaké tie kostýmy sme mu sprosto ukradli," dodávajú Sting s Petrom Gabrielom.

To však podľa ich slov nebolo všetko. "Poznali sme Bruceove rituály na pódiu. Zakaždým išiel k bubeníkovi, kde bolo vedro s ľadom, do ktorého vždy načrel a hodil ľad pre osvieženie na seba. Tak sme prišli na pódium a spravili v jeho kostýmoch presne to isté. Skoro neodspieval poslednú skladbu, tak veľmi ho to pobavilo," uviedli.

Peter Gabriel aktuálne vydáva film Back To Front, ktorý sa do kín dostane už v marci a bude sa premietať naprieč Veľkou Britániou a Európou súbežne so stále prebiehajúcim svetovým turné, v rámci ktorého sa 5. mája predstaví aj v Bratislave. Viac podrobností o koncerte

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: XL Promotion
Foto: Andy Fallon

Súvisiaci interpreti: Peter Gabriel