Muzikál Lucie zložený z hitov rovnomennej českej skupiny bude mať v Hudobnom divadle Karlín v Prahe premiéru 31. októbra. V hlavnej úlohe sa predstaví Barbora Poláková, ktorú bude alternovať Emma Smetana. Václav Noid Bárta zas stvárni Daniela, pričom striedať ho bude David Kraus.

Na konkurzoch, ktoré sa skončili pred niekoľkými dňami, sa zúčastnilo viac než 400 uchádzačov. "Ešte rokujeme s umelcami, takže všetky mená prezradíme snáď v nasledujúcich dňoch," uviedol umelecký riaditeľ projektu Pavel Polák. V ďalších úlohách sa objavia Pavel Liška alebo Lukáš Vaculík, ktorých alternáciu zatiaľ tvorcovia nepotvrdili. Jiří Korn si v predstavení režiséra Petra Novotného zahrá šéfa tlačiarne.

"Pobavili má charaktery postáv. Vedľa všetkých tých mladých a naivných ľudí tam zrazu stojí bohatý, zamindrákovaný idiot a chlipník. To som ja, takže ten scenár bude dobrý," vyhlásil Korn s tým, že doteraz nikdy nespieval žiadnu skladbu od Lucie.

90% výberovky The Best of

Muzikál Lucie s podtitulom Větší než malé množství lásky bude podľa libretistu Tomáša Belka obsahovať väčšinu známych skladieb tejto kapely. "Bude tam väčšina tých, ktoré všetci poznáme ako napríklad Medvídek, Sen, Svítání, Laura či Amerika. Neznámych sa tam objaví tiež dosť," prezradil Belko. "V podstate zaznie asi deväťdesiat percent našej výberovky The Best Of," dodal člen Lucie Michal Dvořák.

Autori však upozorňujú, že muzikál nebude príbehom kapely. "Bude to rozprávanie o láske a o tom, že hľadáme, ako utiecť z prítomnosti a osud z nás niekedy robí hlupákov. Pri písaní som chodil behať v rytme Lucie. Vlastne tomu nechcem hovoriť muzikál. Ide skôr o hudobné predstavenie, ktoré nás bude všetkých baviť. Ak to chlapcom nepokazíme," vysvetlil Belko.

Samotní členovia skupiny sa na pódiu pravdepodobne v žiadnej úlohe neobjavia a nebudú ani hrať v kapele, ktorá bude v predstavení naživo hrať. "My sa iba budeme snažiť, aby živá kapela mala náladu, akú Lucie vždy mala a má. Objavia sa v nej napríklad Tomáš Marek alebo môj syn Adam," uviedol David Koller.

Zdroj: SITA (iDnes.cz)
Foto: Ondřej Pýcha - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Lucie