Spevák a gitarista americkej rockovej kapely The Black Keys Dan Auerbach založil nový sólový projekt s názvom The Arcs, s ktorým plánuje koncom leta vydať zatiaľ nepomenovaný album.

35-ročný hudobník to prezradil v rozhovore pre magazín Rolling Stone s tým, že 2. mája uvedie na trh vinylový singel obsahujúci skladby Stay In My Corner a Tomato Can.

"Nahrali sme to naozaj rýchlo, za týždeň a pol alebo dva týždne. Chcel som, aby to znelo zvláštne. Veľa skladieb sa zlieva dokopy, podobne ako to spravili Grateful Dead. V podstate je ten album všetkým tým, čo mám na hudbe rád," uviedol Auerbach, pre ktorého to bude po nahrávke Keep It Hid (2009) druhá sólovka.

The Black Keys pôsobia na hudobnej scéne od roku 2001, pričom okrem spomínaného Auerbacha je členom formácie aj bubeník Patrick Carney. Debutovali albumom The Big Come Up (2002), po ktorom nasledovali nahrávky Thickfreakness (2003), Rubber Factory (2004), Magic Potion (2006), Attack & Release (2008), Brothers (2010), El Camino (2011) a Turn Blue (2014).

Okrem toho majú na konte aj album Blakroc (2009), ktorý nahrali v spolupráci s Damonom Dashom. Získali celkovo sedem cien Grammy. Duo na koncertoch dopĺňajú aj Richard Swift (basgitara, vokály) a John Wood (klávesy, gitara, vokály). Začiatkom tohto roka musela kapela pre zranenie Patricka Carneyho zrušiť časť svojho svetového turné.

Zdroj: SITA (Gigwise.com, archív)
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Dan Auerbach