Organizátori Topfestu už čoskoro predstavia nový reklamný spot, ktorý bude sprevádzať finále tohtoročnej kampane k najväčšiemu rockovému festivalu na Slovensku. Vo videu si zahrali Vratko Rohoň z Inekafe, Miko Hladký zo skupiny Gladiator, Jimi Cimbala z kapely Metropolis, ale aj členovia ďalších slovenských skupín.

Nakrúcanie reklamného spotu sa konalo v Dome smútku v Piešťanoch, keďže ústrednou myšlienkou bol pohreb rockovej hudby na Slovensku. "Náš spot síce začína v ponurej atmosfére, v ktorej smútime za rockovou hudbou na Slovensku, ale vzápätí kňaz Vratko prítomných smútiacich informuje, že to nie je až také zlé - veď predsa o chvíľu je tu najväčší sviatok rockerov na Slovensku, festival Topfest... Následne začne niečo, čo sa určite ešte v žiadnom dome smútku na svete neodohralo," prezrádza autor nápadu a scenára Ján Pisoň z agentúry Žijeme hudbou, ktorá video pre Topfest aj natočila.

"Najzložitejšiu" úlohu - ľahnúť si do truhly zobral na seba frontman skupiny Metropolis, známy slovenský gitarista, hudobný producent, skladateľ a textár Jimi Cimbala. "Nebál som sa toho, veď sa hovorí, že človek, ktorý si ľahne do truhly zaživa, bude dlho žiť! Tak uvidíme... A mal som tam so sebou moju najvernejšiu gitaru - takže dalo sa to zniesť," hovorí s úsmevom. Roly farára, ktorý rockovú hudbu na Slovensku pochováva, sa zhostil Vratko Rohoň z Inekafe a medzi smútiacimi "plakali" aj sa "tešili" Miko Hladký, či členovia skupín Smola a Hrušky, Zoči Voči, The Paranoid a Kýbel mačiek.

Vratko Rohoň v spote Topfestu 2015 Zdroj: Žijeme hudbou

Na samotný spot si ešte pár dní počkáme, ale už teraz je isté, že rocková hudba na Slovensku žije. Kto neverí, nech sa príde pozrieť v dňoch 26. až 28. júna na piešťanské letisko! Tešia sa na vás legendárni Twisted Sister s Mikeom Portnoyom za bicími, ale aj Hollywood Undead, Arch Enemy, Within Temptation, The Exploited, Stratovarius, Chelsea Grin či Texas in July. Na festivale zahrajú aj české kapely Kryštof a Support Lesbiens, ako aj domáci interpreti Inekafe, Horkýže Slíže, IMT Smile s Lúčnicou, Hex, Tublatanka, Korben Dallas, Smola a Hrušky alebo Zoči Voči.

Pod hlavičkou Topfestu sa koná aj jediný tohtoročný koncert českej skupiny Kabát na Slovensku - 31. mája, rovnako na letisku v Piešťanoch. Každý, kto si kúpi trojdňovú permanentku na Topfest, dostane sa na koncert Kabátu zadarmo!

Vstupenky na Topfest 2015:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie z nakrúcania spotu redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér festivalu Ján Kakaščík.

Prečítajte si: Týždeň v hard & heavy: 30 hostí nového all-star projektu