Slovenský spevák Matej Koreň, ktorý sa na scéne prvýkrát objavil v roku 2005 v druhej sérii SuperStar, po dlhoročnej odmlke v posledných mesiacoch hýri aktivitou. V týchto dňoch predstavuje už svoj tretí videosingel, ktorý, podobne ako predchádzajúcu skladbu Kocka pána Rubika, inšpirovala stará láska.

Pieseň, na ktorej sa ako producent opäť podieľal Angličan Shadowkey, má názov Na dotyk. Inšpirovala ju "špeciálna láska", na ktorú Matej Koreň aj po rokoch rád spomína: "Volala sa Katarína, tvorili sme pár po súťaži SuperStar. S odstupom času som vyhodnotil, že ma poznačila veľmi pozitívne."

Vo videoklipe sa objavia aj horúce bozky, ktoré ku každej láske patria, no spevák na účinkovanie vo videoklipe neoslovil tú, o ktorej spieva. "Neviem, či by bol toto najvhodnejší spôsob stretnutia s ex," hovorí so smiechom spevák, pre ktorého bola situácia intimity pred kamerou niečím úplne novým. Preto mu veľmi pomohlo, že spolu s ním v tom bola skúsená herečka, ktorú navyše už roky pozná.

"Rozhodne som chcel v klipe účinkovať a byť aj vykonávateľom bozkov, samozrejme som zvažoval koho osloviť. Nakoniec si so mnou zahrala moja dlhoročná kolegyňa, kamarátka, herečka Silvia Holečková. Hráme spolu v kapele a tvorili sme spolu pár aj v muzikáli Rent. Takže to nebolo nepríjemné, nasmiali sme sa, ale jednoduché to rozhodne nebolo!" priznal Matej.


O bývalých láskach až s odstupom času a s nadhľadom

Spevák sa vo svojej tvorbe rád obracia do vzdialenejšej minulosti, pretože si myslí, že nie je dobre robiť pesničky o láske hneď po rozchode, kedy je človek rozhodený, smutný, v niektorých prípadoch aj naštvaný. "Bývalej láske treba dať čas, keď príde nadhľad a vyprchajú emócie, je možné sa k nej vrátiť a urobiť o nej pesničku," hovorí autor hudby aj textov.

"Odstup a nadhľad dávajú piesni to podstatné, autor sa nezoberá negatívnymi, nepodstatnými vecami ako hnev, smútok, ale vyjadruje jej prínos do života. Povedal som si, že tento vzťah a táto žena si zaslúžia pesničku. I keď nie sme v kontakte, verím, že na pieseň narazí," dodáva Matej Koreň, ktorý je podľa vlastných slov momentálne "šťastne slobodný".

Pesničke Na dotyk predchádzali single Pod obraz boží a Kocka pána Rubika. Prvá menovaná je úprimnou spoveďou čerstvého tridsiatnika, ktorý sa po účinkovaní v ostro sledovanej speváckej šou a rýchlej, no prchavej sláve dlho hľadal. Takmer desať rokov totiž pôsobil v "párty kapele" a spieval prevzaté piesne. Pár mesiacov po debute potom vytiahol zo šuflíka staršiu skladbu o láske, ktorú nahral nanovo a sám si k nej pripravil aj lyric video.


Hudba.sk informovala PR manažérka speváka Anka Olvecká. Článok bol upravený redakciou.