Austrálsky spevák, hudobník a spisovateľ Nick Cave sa podieľal na hudbe k filmu War Machine, ktorú v piatok 26. mája uvedie americká spoločnosť Netflix. S 59-ročným muzikantom na soundtracku pracoval aj Warren Ellis.

Dvojica, ktorá spolu pôsobí v kapele Nick Cave and the Bad Seeds, sa v minulosti podieľala aj na soundtrackoch filmov ako napríklad Cesta (2009) alebo Zem bez zákona (2012).

Film War Machine inšpirovaný knihou The Operators novinára Michaela Hastingsa z roku 2012 sa odohráva počas vojny v Afganistane. Hlavnú úlohu, armádneho generála Glenna McMahona, ktorý velí silám NATO v Afganistane, si zahral Brad Pitt. Postava je inšpirovaná skutočným generálom Stanleym McChrystalom, ktorý sa nelichotivo vyjadril na adresu viceprezidenta Joea Bidena a následne rezignoval. V snímke hrajú aj Tilda Swinton, Ben Kingsley, Anthony Michael Hall, Topher Grace, Will Poulter, Lakeith Stanfield, Emory Cohen, Anthony Hayes a ďalší. O scenár sa postaral David Michôd, ktorý film aj režíroval.


Formácia Nick Cave and the Bad Seeds vznikla v roku 1983 po rozpade skupiny The Birthday Party. Debutovali o rok neskôr albumom From Her To Eternity, po ktorom vydali ďalších pätnásť štúdioviek, vrátane zatiaľ poslednej Skeleton Tree (2016). Na konte majú tiež štyri koncertné záznamy a dve kompilácie. Na jeseň absolvujú európske turné, v rámci ktorého vystúpia aj 24. októbra vo varšavskej hale Torwar, 26. októbra v pražskej O2 Arene a 1. novembra vo viedenskej Stadthalle.

Prečítajte si: Nick Cave návratom na koncertné pódiá vystúpil z temnoty a rozdáva lásku

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: SITA/AP

Súvisiaci interpreti: Nick Cave & Bad Seeds