Prvá skladba od skupiny Depeche Mode zaznela v sobotu na Bratislavskom koncerte už počas vystúpenia predskokanky Kataríny Knechtovej. Bola to b-strana singla Walking In My Shoes z roku 1993 My Joy, ktorú predviedla v sprievode depešáckeho harfistu Michala Matejčíka.

Na koncert sa Katka Knechtová pripravovala naozaj dôkladne, do playlistu zaradila hlavne skladby z albumu Tajomstvá, ktorý produkoval koncertný bubeník a producent Depeche Mode Christian Eigner. Ten dokonca ani netušil, že Katka bude predskokanom Depeche Mode. "Dozvedel sa to až od Martina Gorea," hovorí s úsmevom Katarína. "Christian väčšinou nevie, kto skupine na jednotlivých koncertoch predskakuje, je to vec manažmentu. Keď mu to ale Martin povedal, vyšiel nenápadne na pódium, posadil sa ku zvukárovi a sledoval nás." Búrlivým potleskom ho pozdravili aj fanúšikovia, keď ich speváčka na tohto vzácneho diváka a poslucháča upozornila. 

Rovnako nadšene prijali aj Katkin prídavok – menej známu pesničku z repertoáru Depeche Mode My Joy, ktorú ozvláštnil aj hosťujúci harfista Michal Matejčík. "Nechceli sme zahrať bežnú skladbu a trochu som sa toho aj bála. Počula som, že v Čechách za niečo podobné kapelu vypískali. Hľadala som skôr takú, ktorú poznajú len skalní fanúšikovia. A tiež takú, čo nemá veľa slov, aby som sa nemusela veľmi učiť," dodáva Katka. Spokojný bol aj Christian Eigner, ktorý Katku aj s manažérkou po koncerte Depeche Mode pozval na pivo, na hotel sa tak dostali až o pol druhej v noci.

Reportáž a fotoreport z koncertu Depeche Mode

Do Bratislavy sa Katarína Knechtová vracia už v stredu 29. mája, v Rock Cafe zahrá ďalší z koncertov svojho jarného Acoustic Tour. Jeho poslednou zastávkou bude 12. júla hrad v Starej Ľubovni.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka Kataríny Knechtovej.

Foto: Zdenko Hanout - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová