Urban Market, najväčšia predajná výstava nezávislého dizajnu a módy, ponúka okrem hlavného programu aj kvalitné klubové noci. Nu Spirit Club ovládne v piatok aj v sobotu - koncerty tam odohrajú kapely Purist, Max Bazowski, Bulp či Queer Jane, členovia ďalších si strihnú dídžejské sety. Hudobné dianie však bude prebiehať aj v priamo v dejisku marketu.

Piatok a sobota sa budú v bratislavskom Nu Spirit Clube niesť v znamení afterparties siedmeho ročníka predajnej výstavy dizajnu a módy Urban Market 2016 (Spring Edition). Program pozostáva z výberu živých koncertov aj dídžejských setov a live actov zo Slovenska a Čiech.

Piatková noc (27.5.) sa bude na hlavnom pódiu niesť najmä v znamení indie rocku v podaní mladých zástupcov tohto žánra. Max Bazowski sú na scéne necelé dva roky, ale už si stihli vyslúžiť nomináciu na cenu Objav roka na Radio_Head Awards 2015. V lete si kapela zahrá na najväčších slovenských festivaloch Pohoda a Grape. Queer Jane už majú na konte debutový album Flowerville a v lete sa predstavia napríklad aj na Szigete v Budapešti.

Koncerty na hlavnom pódiu doplnia dídžejské sety v podaní členov známych kapiel Fallgrapp, Walter Schnitzelsson a Talkshow. BSMNT Popular Stage od polnoci ponúkne výber housovej elektronickej muziky. Liveact si strihne český producent Tom Holič, ktorý svoje živé vystúpenia dopĺňa okrem spevu alebo klávesov aj hrou na trúbku. Spoločnosť mu bude robiť domáca Popular Crew v zložení Rafo, Hans, Tasun a EMD.


Sobotná noc a zároveň pomyselná rozlúčka s jarným Urban Marketom bude viac elektronická. Predstaví sa kapela Purist, ktorá nedávno vydala posledný videoklip k najepickejšej skladbe zo svojho debutového albumu, Silence Keeps Us Alive. Ďalším lákadlom je súrodenecký projekt Bulp, ktorý tento rok vyšiel víťazne zo súboja o cenu Objav roka v ankete Radio_Head Awards a v lete si takisto ako Max Bazowski zahrá aj na Pohode a Grape festivale.

Jeden z našich najúspešnejších producentov elektronickej hudby, Jimmy Pé sa predvedie so svojím live setom. Svoje skills ukáže aj mladý producent Inkwall, ktorý bude hrať hneď dvakrát. Okrem liveactu vás na začiatku večera privíta aj warm-up setom. Živé vystúpenia peknými obrázkami doplní VJin Planeta 220. BSMNT zatiaľ ovládnu skúsení Dji z českého vydavateľstva Meanbucket. Za gramcami sa predstavia DJ Tuco (CZ/UK) a Dryman (CZ), sekundovať im budú lokálni obľúbenci Bad Mojo & Michael Priest.


Dizajnérske kúsky aj zvláštny hudobný nástroj

Podujatie Urban Market už siedmy rok prináša na jedno miesto starostlivý výber originálnych značiek a nezávislých tvorcov v oblasti módy, šperku, doplnkov a dizajnu. Od 27. do 29. mája sa táto predajná výstava, ktorá je súčasťou Dní architektúry a dizajnu 2016, po prvýkrát uskutoční na Fakulte architektúry STU. Návštevníci tam od dnes do nedele nájdu výber viac ako stovky predajcov a tvorcov módy, doplnkov, šperkov a ďalších originálnych dizajnérskych produktov. Foajé budovy a prepojenie na Námestie slobody bude slúžiť ako oddychová zóna s ponukou gastra a nápojov.

Vonkajšia zóna láka aj na hudobné koncerty, ktoré budú verejnosti prístupné zdarma. V piatok a v sobotu sa tu predstavia skupiny Tammy And The Youniverse, Prešporskí Junáci, Tolstoys, Porn Bodies (CZ/UK) a WoodPack Brothers. Poslední menovaní sa na pódiu stretnú prvýkrát, aby spolu odprezentovali hudobný nástroj WoodPack z dielne jazzového hudobníka a organizátora cien Esprit Borisa Čellára.

Predajnú časť už tradične doplní bohatý sprievodný program pripravený v spolupráci s DAAD a FA STU. Pripravené sú výstavy z prostredia architektúry, medzi nimi výstava diplomových projektov absolventov akademického ročníka 2015/2016 či víťazných návrhov revitalizácie Šafárikovho námestia a Fajnorovho námestia. Ďalej sú pripravené rôzne prezentácie, diskusia Čerstvé Ovocie_live, ako aj tvorivé workshopy a komentované prehliadky budovy školy.

V nedeľu koncerty vystrieda divadelné predstavenie pre deti. Inscenáciu Adalmina spracovali študenti bábkarskej tvorby DF VŠMU na motívy detskej knižky Žirafia mama. Predstaví sa aj Festival Anča a to kolekciou filmov Best Of Anča 2015, svoje dokumentárne filmy What Difference Does it Make? A Film About Music a Walk It Home predvedie tiež Red Bull Music Academy. 

Viac informácií a podrobný program nájdete na Urbanmarket.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka podujatia Denisa Chylová.