Bratislavská klubová scéna je tento rok premiérovo na zozname oficiálnych warm-up parties k chorvátskemu festivalu Dimensions. Presne o týždeň, v piatok 3. júna, príde fanúšikov na vlnu súčasnej klubovej elektroniky naladiť s kritikmi vychválený britský DJ a producent Bruce. V klube Fuga bude znieť experimentálne techno, weird house a bass music.

Hudobný festival Dimensions so zameraním na tú najaktuálnejšiu elektronickú hudbu, ktorý sa koná  každý rok v útrobách pevnosti Punta Christo v chorvátskej Pule, oslavuje tento rok už svoje piate narodeniny. Uskutoční sa od 25. do 28. augusta a okrem špičky súčasnej elektronickej hudby v žánroch ako techno, house, drum&bass či bass music, sa tento rok predstaví aj jazzová hviezda labelu Brainfeeder Kamasi Washington a legendárna britská trip-hopová formácia Massive Attack, ktorí sa vo štvrtok 24. augusta postarajú o veľkolepé otvorenie festivalu v antickom koloseu v centre mesta Pula.

Okrem tradičného otváracieho koncertu však festivalu každoročne predchádza aj séria klubových warm-up parties, ktoré sa konajú v mestách po celej Európe. Budúci piatok kúsok Dimensions zvuku a atmosféry po prvýkrát zavíta aj do Bratislavy. Svoju slovenskú premiéru si vo Fuge odkrúti 24-ročný talentovaný producent a dídžej z Bristolu Bruce, ktorý si za svoje meno píše prestížne značky ako Hessle Audio a Livity Sound, čím sa zaradil medzi producentov ako Pearson Sound, Objekt, James Blake, Kowton či Peverlist. Vo svojej produkcii spája dubby techno, dubstep či experimentálne formy bass music, čoho výsledkom je originálny tanečný a zároveň experimentálny zvuk, ktorý vás nenechá chladnými.

O kvalitný domáci support sa postarajú Naďa z Counterpoint crew, CLV z BassTransmission a organizátori Hochspannung! párty Bad Mojo a Michael Priest. Akcia štartuje o 22:00, vstupné je 5 eur. Viac sa dozviete na Facebook stránke eventu.




Redakciu Hudba.sk informoval Michal Stolárik. Článok sme doplnili o informácie z oficiálneho webu festivalu www.dimensionsfestival.com.

Foto: Dimensionsfestival.com