S novou skladbou a klipom sa po dvoch rokoch hlási o slovo Zdenka Predná. Singel s názvom Walk In My Shoes je prvou lastovičkou z jej nového albumu, ktorý vyjde už na jeseň. Ide o duet s mimoriadne talentovaným a cenami ovenčeným spevákom Vojtěchom Dykom, ktorý podľa Zdenky svoj part nahral za polhodinu.

Zdenka Predná svoj návrat na hudobnú scénu so štvrtým albumom ohlasuje vo veľkom štýle. Len pred pár dňami sa jej totiž podarila naozaj výnimočná umelecká spolupráca. Po skladbe a videoklipe Krásne dni spred dvoch rokov prichádza s novinkou Walk In My Shoes, v ktorej jej sekunduje hviezdny český kolega, líder kapely Nightwork a držiteľ mnohých ocenení, vrátane ceny Anděl za rok 2012 v kategórii Spevák - Vojtěch Dyk.

"Páči sa mi jeho prejav a tiež je mi sympatický ako človek, preto som sa rozhodla, že ho oslovím s duetom," opisuje Zdenka zrod jedinečnej spolupráce. "Môj manažér mi dohodol stretnutie, a už to išlo. Nahrávanie bolo výborné. Je to profík - prišiel, za polhodinku nahral, a bolo hotovo. Horšie to bolo s dohadovaním termínu, keďže Vojto je mimoriadne vyťažený človek, trošku sa nám to celé poposúvalo, ale o to viac si vážim, že to dal," dodáva Zdenka.

Prečítajte si: Vojtěch Dyk očaril Bratislavu. Bude z neho druhý Gott?

Kašľať na to, čo si myslia ostatní

Nová skladba je predzvesťou speváčkinho nového štúdiového albumu, ktorého sa fanúšikovia dočkajú už na jeseň. Práve Walk In My Shoes má byť podľa jej slov jedinou anglicky spievanou skladbou na albume, hoci od prvej chvíle to vyzeralo inak: "Skúšali sme to aj v slovenčine a češtine, ale nakoniec sa nám viac páčila anglická verzia," prezrádza Zdenka o piesni.

Jej text je podľa speváčky príbehom lásky dvoch ľudí, ktorým okolie nepraje pre ich vekový rozdiel, no napriek tomu sa rozhodnú za svoj vzťah bojovať. "Myslím, že je to bežný prípad v dnešnej dobe, keď každý rieši ostatných, namiesto toho, aby sa pozeral do svojej polievky. Odkaz je jasný - treba robiť to, čo spraví šťastných nás samých, a kašlať na to, čo si o tom myslia ostatní."

Nahrávanie novej skladby i celého albumu, na ktorom sa dueto objaví, si vzala na starosti trojica producentov z renomovaného bratislavského štúdia Littlebeat. Zdenka spojila sily tiež s tvorivým tímom okolo mladého talentovaného režiséra Tomáša Kasala, ktorý má na svedomí aj úspešný klip Celeste Buckingham Run Run Run. Videoklip k Zdenkinmu duetu s Vojtom Dykom Walk In My Shoes, ktorý sa nakrúcal prednedávnom v Prahe, sa dočká svojej premiéry už o niekoľko dní.

Zdenka Predná - natáčanie klipu Walk In My Shoes Zdroj: Katarína Bell - katarinabell.tumblr.comNatáčanie videoklipu Walk In My Shoes - viac fotiek

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová z agentúry Soul For Show. Text článku, vrátane titulku, bol upravený redakciou.

Foto:
Katarína Bell - katarinabell.tumblr.com

Súvisiaci interpreti: Vojtěch Dyk, Zdenka Predná