Už sedem rokov sa pohraničné pásmo v Holíči na niekoľko dní mení na epicentrum českej a slovenskej hudobnej scény. Obľúbený multižánrový hudobný festival Cibula Fest priniesol pestrý výber interpretov z oboch brehov rieky Moravy, ale aj bohatý sprievodný program.

Festivalu tento rok dominovala najmä Lucie Bílá s kapelou Arakain, z českej scény mali veľký úspech aj Wanastowi Vjecy a Walda Gang a z domácej najviac fanúšikov pod pódium prilákali stálice Horkýže SlížeIMT Smile. Príjemný koncert odohrala zahraničná hviezda festivalu, nemecká kapela Bell, Book and Candle, ktorá svoj najväčší hit z konca 90-tych rokov Rescue Me musela zahrať až dvakrát. Bodku za festivalom dalo v sobotu v noci vystúpenie kapely Tristana, s ktorou vystúpil švédsky spevák Mats Levén.

Cibula Fest patrí už niekoľko rokov medzi najväčšie openair festivaly na Slovensku a jeho návštevnosť aj tento rok prekonala 10-tisícovú hranicu. "Opäť sme dokázali posunúť festival o krok ďalej. Toľko ľudí, ktorí vystúpili na Cibula Feste (takmer 600 hudobníkov a spevákov, pozn. red.), ešte festival nikdy nezažil. Podľa predbežných počtov sme tiež prekonali návštevnícky rekord z minulých ročníkov a aj rozloha areálu bola najväčšia v jeho histórii," prezradil krátko po skončení podujatia organizátor Vladimír Chrenka.

V programe festivalu mal zastúpenie rock, pop, hip-hop, punk, metal, reggae či country a priestor dostali aj handicapovaní umelci ako Bekim, NH6 či študenti Jedličkovho ústavu z kapely The Tap Tap. Súčasťou festivalu bola aj pocta nedávno zosnulému Pierrovi Briceovi a v špeciálnom kinostane pre 200 ľudí bolo odvysielaných 9 filmov o Winnetouovi, ktorého tento legendárny herec stvárnil. Cibula Fest priniesol aj unikátny projekt Rocková maturita, kde na samostatnom pódiu dostali priestor mladé rockové kapely, ktoré na takomto veľkom festivale ešte nemali možnosť vystúpiť.

"Snažíme sa pre našich návštevníkov prinášať vždy niečo nové a zaujímavé, aby si tu každý našiel aj netradičnú formu zábavy, na ktorú na iných festivaloch nie je zvyknutý. Festival sa aj preto každoročne teší stále väčšej podpore aj zo strany rôznych inštitúcií a tento rok sa nás dokonca rozhodol podporiť aj Bratislavský samosprávny kraj, napriek tomu, že Holíč patrí pod trnavský," dodal Chrenka.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér podujatia Dodo Mikláš.

Foto: Access Production

--
Reklama:
 Uži si festival naplno a zažehnaj následky hriešnych pokušení. Pribaľ si prvú pomoc na festy! S FEST DOBRÝM BALÍČKOM sa rýchlo zbavíš "opice", bolehlavu a iných nepríjemných stavov. Prvá lekárnička, ktorá ťa zabaví. Aby si si mohol vychutnať svoju obľúbenú hudbu aj mimo festivalu, zapoj sa do FEST DOBREJ SÚŤAŽE, pošli fest vtipnú foto a hraj o vymakaný dizajnový reproduktor JBL Pulsea ďalšie skvelé ceny! 

Súvisiaci interpreti: Bell Book & Candle, Lucie Bílá