Waleská rocková kapela Stereophonics zverejnila spoločne s videoklipom skladbu I Wanna Get Lost With You, ktorá je najnovšou ochutnávkou pripravovaného albumu Keep The Village Alive.

Štúdiovku, ktorá vyjde 11. septembra, nahrávali v Bruseli a Londýne. Autorsky sa na nej podieľal najmä spevák, gitarista a klávesák zoskupenia Kelly Jones. 41-ročný hudobník a Jim Lowe majú na starosti aj produkciu albumu. Už na jar z neho kapela predstavila singel C'est la Vie (videoklip na konci článku).


Stereophonics vznikli v roku 1992. Debutový album Word Gets Around vydali v auguste 1997. V roku 1999 uviedli na trh druhú štúdiovku Performance And Cocktails s hitmi The Bartender And The Thief, Just Looking či Pick A Part That's New. S týmto albumom sa im po prvý raz podarilo dobyť UK Chart.

Rebríček ovládli aj s treťou štúdiovkou Just Enough Education To Perform (2001) obsahujúcou single Mr. Writer, Have A Nice Day, Step On My Old Size Nines, Handbags And Gladrags a Vegas Two Times, a tiež s nasledujúcimi nahrávkami You Gotta Go There To Come Back (2003), Language. Sex. Violence. Other? (2005) a Pull The Pin (2007).

Následne vydali albumy Keep Calm And Carry On (2009) a zatiaľ posledný Graffiti on the Train (2013). V súčasnosti tvoria kapelu okrem spomínaného Kellyho Jonesa aj Richard Jones (basgitara, klávesy), Adam Zindani (gitara) a Jamie Morrison (bicie).


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/stereophonics

Súvisiaci interpreti: Stereophonics