Mladý spevák a hudobník Bohuš Hajduch, známy z prešovskej kapely Papyllon, a Stano Čorej z Komajoty si pred časom v štúdiu Umpax spoločne zahrali spevákove nepoužité pesničkové nápady. Výsledkom je skladba Earth is round, ktorú sa rozhodli prezentovať pod Bohušovým pseudonymom Oskar.

Výborná angličtina nemôže prekvapiť nikoho, kto sleduje tvorbu Bohušovej domácej kapely Papyllon. Tá si na slovenskej scéne pomerne rýchlo našla svoje miesto vďaka svojskému prístupu k súčasnému indie rocku (viď napr. singel Waves). Debutový singel projektu Oskar je naproti tomu menej rockový a pokojnejší. Poslucháča si podmaní svojou jednoduchosťou a zaujímavým ústredným motívom, ktorý z bežnej popovej skladby robí niečo špeciálne, na slovenskej scéne priam exotické.

"Hudobný základ som zložil na detskom klavíri. Tiež som trochu experimentoval a našiel zvuk, ktorý mi evokoval niečo orientálne. Prišlo mi to také naivno-zábavné a to som chcel použiť," hovorí o novej skladbe Bohuš "Oskar" Hajduch. V texte skladby však ide hlbšie a pritom vychádza z reality každodenného života. "Všetko sa mení. Ľudia, naše túžby aj záujmy. Všetko je v pohybe a netreba lipnúť na niektorých veciach, pretože pominú," dodáva mladý muzikant, ktorému pri tvorbe sviežeho aranžmánu a nahrávaní skladby pomohol bubeník kapely Komajota a producent Stano Čorej. O lyric video sa postaral Pavol Višňovský.

Projekt Oskar vznikol zo zvedavosti oboch hudobníkov. Sú zvedaví aj na názor poslucháčov a ďalším krokom svojho pôsobenia nechávajú zatiaľ voľný priebeh. 


TIP: Neuveríte, že sú zo Slovenska! Pozrite si prvý videoklip Prešovčanov ElevenHill

Hudba.sk o zaujímavej novinke na slovenskej scéne informoval Rado Mešša. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk