Legenda slovenskej a českej populárnej hudby Richard Müller má na konte ďalšie ocenenie. Viacnásobný Zlatý Slávik získal v stredu symbolickú cenu Zlatá vstupenka za predaj vyše 100-tisíc vstupeniek prostredníctvom siete Predpredaj.sk. Tá umožňuje nákup vstupeniek na podujatia rýchlo, jednoducho a pohodlne bez nutnosti navštevovať predajné miesta.

"Akákoľvek cena je potešujúca a keby niekto povedal niečo iné, tak určite klame. Cena je výsledkom popularity, výsledkom toho, že nastala nejaká odozva a to je úžasné," povedal s radosťou Richard Müller. Pre Hudba.sk dodal, že predajnosť lístkov na koncerty je v dnešnej dobe jedným z najvýraznejších ukazovateľov úspechu. "Predaj albumov všeobecne klesá a tie lístky na koncert sú v konečnom dôsledku drahšie ako nahrávky. Ľudia na ne napriek tomu chodia, pretože každý koncert je jedinečným zážitkom." Navyše pripomenul, že slovenskí interpreti musia v rámci koncertovania čeliť konkurencii zahraničných interpretov, ktorí na Slovensku vystupujú čoraz častejšie.

Aj z toho dôvodu je vyše 100-tisíc predaných vstupeniek za tri roky Richardovej spolupráce s novou značkou na slovenskom trhu Predpredaj.sk veľkým úspechom. "Richard je, čo sa týka predajnosti lístkov, ako individuálny umelec na Slovensku neprekonateľný a veríme, že dlho bude. Som veľkým fanúšikom Richarda Müllera už od čias skupiny Banket," prezradil Martin Mác, výkonný riaditeľ Zoznam.sk, ktorý cenu spevákovi odovzdal v stredu predpoludním na bratislavskej Magio pláži.

"Naša spolupráca sa začala počas príprav na turné Richard Müller a Fragile - HLASY. Úspech v podobe rýchleho vypredania celého turné bol základným kameňom pre ďalšie spolupráce. Odvtedy sme cez Predpredaj.sk vypredali aj turné HLASY 2 a mnohé individuálne akcie Richarda Müllera. Vďaka všetkým týmto projektom sa stal Richard Müller prvým interpretom, ktorému sa podarilo cez Predpredaj.sk predať vyše 100-tisíc vstupeniek, za čo získal ako prvý interpret symbolické ocenenie Zlatá vstupenka," vysvetlil.

Richard Müller prevzal ocenenie Zlatá vstupenka Zdroj: René Miko

Müller so Šebanom pripomenú tvorbu Jara Filipa

Po prevzatí ceny predstavil Richard Müller novinárom aktuálny projekt s názvom 15 rokov bez Filipa. Ten bude jedinečnou koncertnou spomienkou na Jara Filipa, jeho kultové skladby predstaví Richard na spoločnom turné s famóznym gitaristom Andrejom Šebanom na 19 koncertoch od Prahy až po Humenné. 

"Jaro Filip bol vynikajúci partner pri nahrávaní, dúfam, že aj ja pre neho. Veľmi dobre sme si rozumeli aj pri nahrávkach s Dežom Ursinym aj pri Richardových platniach, aj pri jeho platni. Bola radosť s ním spolupracovať kvôli jeho humoru. A aj práve kvôli tomu, že bol narodený v znamení Raka ako ja, takže to dobre fungovalo. Je pre mňa pokračovateľom toho najkrajšieho, čo Slovensko má a to sú ľudové piesne. Jeho piesne sú ľudové, pretože on bol človek a človek je súčasťou ľudu. Mnohé jeho skladby zľudoveli. Je tam cítiť Slovensko a navyše je v nich vždy krásny jazyk, či už Milana Lasicu alebo Richardov," povedal Andrej Šeban.

Autorom myšlienky jedinečného hudobného projektu je Richard Müller, ktorý s Jarom Filipom prežil plodné tvorivé obdobie. Fanúšikovia sa môžu tešiť na hity ako Spočítaj ma, Milovanie v daždi, 24 hodín denne, 100 dní, Cigaretka na dva ťahy, Filip či LSD v nových aranžmánoch. Viac informácií o turné od oboch hlavných aktérov, ktorých sme v stredu vyspovedali, prinesieme čoskoro.

"Nikto nepochybuje o tom, že aj toto turné bude vypredané do posledného miesta. Richardovi týmto veľmi pekne ďakujeme za spoluprácu a držíme palce, aby predaj jeho koncertov čo najskôr dosiahol 250-tisíc vstupeniek, aby sme mu mohli odovzdať platinovú vstupenku," uzavrel Martin Mác.

Zoznam koncertov 15 rokov bez Filipa:

10. 10. - Zvolen, DK Podborová         
11. 10. - Prievidza, Dom kultúry
12. 10. - Banská Bystricia, Aula SZU        
14. 10. - Lučenec, Kino Apollo / ŠH        
15. 10. - Veľká Británia - Londýn, Union Chapel      
20. 10. - Nitra, PKO        
21. 10. - Žilina, Dom Odborov           
22. 10. - Martin, Kino Strojár         
23. 10. - Ružomberok, Dom kultúry A. Hlinku       
25. 10. - Poprad, Dom kultúry      
26. 10. - Prešov, Kino Scala        
27. 10. - Košice, Spoločenský pavilón       
28. 10. - Humenné, Mestské kultúrne stredisko       
1. 11. - ČR - Brno, Sono Centrum       
2. 11. - ČR - Zlín, Kongresové centrum
3. 11. - ČR -  Praha, Hybernia               
14. 11. - ČR - Ostrava, Garage club     
16. 11. - Piešťany, Dom umenia
18. 11. - Bratislava, Aegon aréna NTC

Koncerty začínajú o 19:00.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol doplnený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Richard Müller