Česká kapela Chinaski si chce dať zhruba na rok pauzu od koncertovania, pričom v čase prestávky plánuje pracovať na novom albume. Informoval o tom jeden z českých spravodajských serverov.

Posledné tohtoročné koncerty odohrá skupina Chinaski 11., 12. a 13. decembra v pražskom Lucerna Music Bare a 20. decembra v brnianskom Sono Centre. Nasledovať budú prípravy nového albumu, ktoré potrvajú približne rok. Na koncertné pódiá by sa mali Chinaski vrátiť budúcu jeseň.  

"Koncept je tentoraz veľmi zaujímavý. Kapela rozdelila nové pesničky do niekoľkých nahrávacích etáp. Postupne ich nahráva v štúdiách v rôznych častiach zemegule. Zatiaľ nechceme prezrádzať viac, ale práce na albume budú môcť fanúšikovia sledovať na kapelovom Facebooku," prezradil Ladislav Vajdička z vydavateľstva BrainZone.  

Skupina začala na albume pracovať už počas prestávky na turné po Austrálii. Nejaký čas tiež strávili v londýnskych Dean Street Studios. Spevák Michal Malátný už predtým prezradil, že by radi nahrávali napríklad v Thajsku, na gréckom ostrove Santorini či v USA. V niektorých štúdiách plánujú využiť tamojšieho producenta.  

Do Austrálie však s kapelou pricestoval Greg Haver, ktorý produkoval aj ich ostatný album Rockfield z roku 2014. "Našli sme producenta, ktorý má našu stopercentnú dôveru. Predtým sme stále sedeli v štúdiu a hovorili do toho všetci. Teraz má posledné slovo Greg a zatiaľ to funguje. Neznamená to však, že budeme do konca života nahrávať len s ním," vyjadril sa Malátný o nahrávaní v Austrálii. Spomínaný album Rockfield sa krátko po vydaní stal platinovým a v Česku najpredávanejším.  

"Máme trochu stiahnutý zadok z toho, či Rockfield prekonáme. Stále premýšľam nad nejakou spájajúcou témou," povedal spevák začiatkom roka.   

Chinaski je jedna z najpopulárnejších českých kapiel so širokou fanúšikovskou základňou aj na Slovensku. Formácia vydala albumy ako Chinaski (1995), Dlouhej kouř (1997), Nanana a jiné popjevky (2000), Originál (2002), Music bar (2005), Není na co čekat (2010) či Rockfield (2014).   Medzi ich najväčšie hity patria 1. signální, Tabáček, Zadarmo či Klára. Skupinu momentálne tvoria spomínaný Michal Malátný, Petr Kužvart, František Táborský, Ondřej Škoch, Štěpán Škoch a Otakar Petřina Jr.   

Zdroj: SITA
Foto: Pavol Karell

Súvisiaci interpreti: Chinaski